Un vortex ar putea permite călătoria spațială până la cele mai îndepărtate universuri într-o clipă, potrivit unui studiu științific publicat recent.

În articolul intitulat „Guri de vierme traversabile în patru dimensiuni” , fizicienii Princeton Juan Maldacena, Alexey Milekhin și Fedor Popov spuneau: „Am dezvoltat un studiu cu un vortex în patru dimensiuni”. Fizicienii spun că “acest lucru ar fi realizabil prin plasarea unei încărcături magnetice mari în apropierea găurilor negre până când forţa electromagnetică le determină să-și piardă energia lor”.

Cu toate acestea, oamenii de știință nu știu exact ce se întâmplă cu un obiect odată ce este tras într-o gaură neagră. Zdrobește obiectul în gaură sau îl scuipă într-o altă parte a universului? Unii oameni de știință presupun că găurile negre acționează ca vârtejuri între două puncte în timp și spațiu. Dacă sunt corecte studiile, aceste vortexuri ar putea fi folosite pentru a călători instantaneu distanțe mari și poate chiar călători înapoi în timp, titrează Express.

Michio Kaku, fizician teoretic la New York City College, a susținut că unii dintre contemporanii săi consideră că găurile negre acționează ca „porți de intrare” către alte universuri. Întrebarea este ce se află în celălalt capăt al acestui univers?