Bill Gates a dat lovitura în pandemie. Un om de știință face dezvăluiri de ultim moment

Bani la buget din aburi! Statul ar putea vaccina 2,65 milioane de români dacă ar taxa corect industria tutunului

Într-o conferință de presă desfășurată miercuri, 18 noiembrie, microbiologul Didier Raoult a amintit că „pentru moment, nu există vaccin împotriva Covid19”.

„Cel care va câștiga cei mai mulți bani este Bill Gates”, a spus Didier Raoult. Omul de știință a adăugat că „Dacă este un vaccin sigur, de ce nu. Pentru moment, întrebarea nu se pune. Este science fiction. În ziua în care vaccinul va ajunge realitate, vă voi oferi o părere. Nu fac preziceri ”.

Microbiologul s-a întrebat, de asemenea, de ce avem anunțuri în cascadă despre vaccin când, practic, nu avem un vaccin. „Sunt sigur că bursele cresc nebunește. Cel care va câștiga cei mai mulți bani este cel care a câștigat cel mai mult până acum: Bill Gates cu Moderna. Sunt puțin sceptic și mă întreb dacă nu este un joc Bitcoin”, a adăugat directorul IHU Méditerranée Infection din Marsilia.

Profeția lui Bill Gates

Miliardarul american Bill Gates, fondator al Microsoft, a estimat, într-o conferință organizată de publicația New York Times, că oamenii își vor modifica fundamental comportamentul în viitor. El a precizat că noile obiceiuri de călătorie și de muncă ale oamenilor vor fi influențate decisiv de noul coronavirus, chiar și atunci când pandemia se va fi încheiat și nu va mai exista nici un pericol.

„Previziunea mea ar fi că peste 50% din călătoriile de afaceri și peste 30% din zilele petrecute la birou vor dispărea. Vom merge la birou într-o oarecare măsură, vom face niște călătorii de afaceri, dar mult mai puține”, a afirmat fondatorul Microsoft în timpul conferinței organizată de New York Times.

Timpul de lucru se va reduce

De altfel, Bill Gates nu este singurul care susține că timpul de lucru se va reduce în viitorul apropiat. Mai mulți lideri de sindicat și politicieni de stânga din statele europene au transmis liderilor politici o scrisoare în care solicită reducerea timpului de lucru la patru zile pe săptămână.

În document se arată că modelele de lucru trebuie regândite, în contextul actual, al pandemiei de coronavirus. În opinia semnatarilor scrisorii, acest fapt ar avea efecte pozitive și asupra eforturilor de combatere a crizei climatice.

Propunerile de instituire a unei săptămâni de lucru redusă la patru zile a suscitat un interes din ce în ce mai mare din partea companiilor în ultimii ani. Analizele acestora arată că aplicarea unei astfel de măsuri ar contribui la creşterea productivităţii, dar şi la o mai bună sănătate mintală a angajaţilor.