Evenimentul Zilei > Actualitate > Se schimbă vremea. Două zile de ploi torențiale, furtuni și grindină
Se schimbă vremea. Două zile de ploi torențiale, furtuni și grindină

Se schimbă vremea. Două zile de ploi torențiale, furtuni și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), anunță că vremea se va schimba radical. Până duminică seară în jurul orei 23.00 vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi, izolat, grindină în special în zonele de vest și nord-vestul ţării

Pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 35-40 litri/metru pătrat.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente sâmbătă – în special în regiunile vestice şi nord-vestice, iar duminică – mai ales în jumătatea de vest a teritoriului, precizează ANM.

Pe litoral va fi o vreme frumoasă, iar temperatura maximă va ajunge la 29 de grade Celsius.

“Cei care merg pe litoral vor avea o vreme foarte favorabilă, chiar dacă vântul va mai sufla moderat. Apa mării va avea în jur de 26 de grade, iar în aer se vor atinge temperaturi de 28-29 de grade. La munte, sâmbătă, nu vor fi condiții rele, cel puțin până la sfârșitul zilei când vor apărea dezvoltări noroase, dar duminica ele pot apărea și mai spre dimineață”, informează reprezentantul ANM.

De asemenea, o vreme frumoasă va fi şi în Capitală, unde se vor înregistra în jur de 34-35 de grade Celsius.

“Bucureștenii vor avea o vreme călduroasă. Nu vor apărea aversele. Sâmbătă, temperatura maxima va fi de 33-34 de grade, iar duminică va fi 34, poate chiar și 35 de grade”, a mai subliniat meteorologul.