Se pregătește debarcarea lui Vladimir Putin?! Anunţul momentului din Germania: S-a aflat ce vrea să facă NATO

Sursa: Bitcoin news

Cancelarul german a anunțat că NATO nu țintește o schimbare de regim la Moscova și că suveranitatea statelor trebuie respectată. Declarația vine după ce liderul american, Joe Biden, a spus că Putin nu trebuie să rămână la putere.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că NATO nu are ca obiectiv schimbarea de regim în Rusia, chiar dacă Moscova a invadat Ucraina, scrie AFP.

„O schimbarea de regim în Rusia nu este scopul NATO, nici al preşedintelui american. Am avut ocazia să vorbesc pe larg cu el la Casa Albă şi am discutat şi despre aceste chestiuni", a declarat cancelarul Scholz la postul public german ARD.

Declarația vine după de sâmbăyă, Joe Biden a declarat în Polonia, la Varșovia, că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin „nu trebui să rămână la putere“. Imediat a intervenit și Casa Albă care a spus că președinte Joe Biden nu s-a referit la o schimbare de regim.

Suveranitatea trebuie garantată

Cancelarul german a mai declarat că trebuie garantată suveranitatea tuturor statelor. „Democraţia, libertatea şi legea au un viitor peste tot, dar pun pariu că este dorinţa profundă pe care o avem ca fiinţe umane aceea de a trăi într-o democraţie. Depinde însă de popoare şi de ţări să lupte pentru această libertate. Ceea ce trebuie să garantăm este că nu există nicio încălcare a integrităţii şi a suveranităţii statelor", a mai spus Olaf Scholz.

Întrebat de jurnaliștii de la ARD despre livrările de arme în Ucraina de către Germania, Olaf Scholz a declarat că: „Facem tot ce ne stă în putere. Armele deja livrate de Occident au permis succese considerabile.

Germania caută alternativă la gazul rusesc

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, este de părere că războiul dintre Rusia și Ucraina va fi unul de durată și că sancțiunile impuse Moscovei pot afecta economia europeană.

„Sancțiunile impuse până în prezent Rusiei după invazia acesteia în Ucraina sunt concepute în aşa fel încât să provoace economiei ruse cât mai multe daune posibil şi în acelaşi timp să fie cât mai „suportabile’” pentru ţările europene“, a declarat Scholz la Berlin, la o conferinţă de presă comună cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Germania este însă una dintre țările care în acest moment depind de gazul rusesc. Pentru a reduce această dependenţa faţă de resursele energetice ruseşti, guvernul german are în vedere diversificarea surselor de import şi construirea de noi terminale pentru gaze naturale lichefiate (GNL) – deşi aceste gaze sunt mai scumpe – şi constituirea de rezerve strategice de gaze şi cărbune pentru iarna următoare.