Evenimentul Zilei > Social > Se prăbușește pasajul rutier din Piața Unirii? Se caută un vinovat: Gabriela Firea sau Nicușor Dan
Se prăbușește pasajul rutier din Piața Unirii?  Se caută un vinovat: Gabriela Firea sau Nicușor Dan

Se prăbușește pasajul rutier din Piața Unirii? Se caută un vinovat: Gabriela Firea sau Nicușor Dan

Gabriela Firea susține într-o postare pe pagina personală că ”toată zona din piața Unirii este în pericol de prăbușire” și îl acuză pe Nicușor Dan că nu ”a făcut nimic pentru a consolida infrastructura șubredă a orașului”.

Fostul Primar General omite să spună însă că și administrația pe care a condus-o este direct responsabilă de această stare de lucruri.

Surse din cadrul Primărie Capitalei ne-au precizat că planșeul de la Piața Unirii, pe sub care trece râul Dâmbovița, nu a mai fost reparat din perioada comunistă. Acest lucru a afectat în timp inclusiv structura podului rutier din Piața Unirii. Despre toate acestea fostul Primar al Capitalei, Gabriela Firea a aflat încă în 2017 când a fost realizată o expertiză tehnică a planșeului de la Piața Unirii.

Astfel, expertiza arăta în clar faptul că planșeul avea o stare tehnică nesatisfăcătoare și că se impunea de urgență reparația lui. Cu toate acestea, lucrările de consolidare nu au fost realizate nici în 2017 și nici în anii următori. Mai mult, întrucât studiul tehnic avea o garanție de 3 ani, respectiv până în 2020, când Gabriela Firea și-a terminat mandatul de Primar General, acesta nu a mai putut fi folosit pentru declanșarea licitației pentru lucrările de reparație în 2021.

Problema a revenit în atenția publică zilele acestea când o parte din peretele pasajului rutier de la Piața Unirii a început să se desprindă, iar pe carosabil au căzut mai multe panouri de granit, punând în pericol viața șoferilor care treceau pe acolo.

Fiind conștientă de faptul că ar putea fi acuzată de această neregulă, Gabriela Firea a trecut la atac, acuzându-l pe Nicușor Dan că nu a dat drumul la lucrările de consolidare a podului rutier de la Piața Unirii. Asta deși, așa cum arătam mai sus, expertiza tehnică care ar fi permis astfel de intervenții expirase, iar fostul Primar General știa foarte bine despre acest lucru.

Un alt motiv al atacului Gabrielei Firea este, se pare, protejarea statutului de ministru al Familiei. Iată de, spun sursele PMB citate, Gabriela Firea încearcă să-l atace la baionetă pe actualul Primar al Capitalei, sperând ca acesta să nu transforme imaginea de ministru al Familiei în cea de ministru al ”Famigliei PSD”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: