Pericol major în Capitală! E inconștiență, se poate prăbuși în orice moment și va face mii de victime. Video

Pericol major în Capitală! E inconștiență, se poate prăbuși în orice moment și va face mii de victime. Video sursa: Arhiva EVZ

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că unul dintre cele mai importante pasaje din Bucureşti este în pericol de prăbuşire. Și situația poate deveni chiar dramatică, întrucât sute de mii de şoferi trec zilnic pe acolo.

Ea spune că actualul edil al Bucureștiului, Nicușor Dan, ignoră problema în loc să acționeze pentru rezolvarea ei.

„Capitala este sub RISC de neputință și nepăsare!”

„Capitala este sub RISC de neputință și nepăsare! Pasajul Unirii și toată zona din piața Unirii este în pericol de prăbușire! La un an de la alegeri nu s-a mișcat nimic pentru a consolida infrastructura șubredă a orașului, acțiune pentru care echipa mea pregătise cele necesare, după ani de zile în care nu se făcuse nimic. Când am ajuns primar general am cerut să expertizăm podurile și pasajele din București. Așa am aflat cât de afectate sunt cele 22 de poduri și 7 pasaje pe care Primăria Capitalei le are în grijă.

Am consolidat podurile Mihai Bravu, Străulești, Grant și urma să începem lucrările la Podul Fundeni. Cea mai gravă situație este, însă, la Piața Unirii. Zilele acestea am văzut că au început să se desprindă pereții în pasajul rutier.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pericolul este în toată zona Unirii, la planșeul care „înghite” râul Dâmbovița și desparte tot ce este la suprafață de stațiile de metrou. Am expertizat zona acum doi ani, iar rezultatele au fost îngrijorătoare: structura are risc seismic ridicat și se poate prăbuși la un cutremur. Am stabilit atunci tot ce era de făcut, iar lucrările urmau să înceapă în toamna trecută și să fie gata în 2022. Era cel mai important proiect al următorului mandat.

Imaginile îți dau fiori

Imaginile găsite de echipa noastră în subteran îți dau fiori. Toată structura de rezistență a fost afectată în timp și se discutase o soluție provizorie de stabilizare până la începerea lucrărilor de consolidare. Pentru Nicușor Dan nu este o prioritate! A lăsat totul în același stadiu. Nici măcar nu a actualizat expertiza, așa cum a anunțat public, iar la Administrația Străzilor oamenii sunt ocupați cu „altele”...

Dar lucrurile nu mai pot aștepta! Infrastructura critică a orașului trebuie consolidată! Nicușor Dan și toți „specialiștii” pe care i-a adus în funcții importante trebuie să-și ia rolul în serios”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Iată și imaginile prezentate de fostul primar general al Capitalei: