Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întorc furtunile! Averse, descărcări electrice şi intensificãri de scurtă durată ale vântului
Se întorc furtunile! Averse, descărcări electrice şi intensificãri de scurtă durată ale vântului

Se întorc furtunile! Averse, descărcări electrice şi intensificãri de scurtă durată ale vântului

Vremea din 13 iulie schimbă foaia. Prognoza meteo anunță că se întorc furtunile cu fulgere și există risc major de inundații.

Vremea din 13 iulie schimbă foaia. Prognoza meteo anunță că se întorc furtunile cu fulgere și există risc major de inundații.

Potrivit vremea.ro, vineri în centrul și în estul țării vor fi unele înnorări temporare (mai ales în cursul după-amiezii), iar local vor cădea averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă moderat la munte și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 27 de grade în Transilvania și Maramureș, 24-29 de grade în Banat și Crișana, 28-33 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate pe litoral și în estul Deltei Dunării) și 25-30 de grade în Moldova. 

Vremea 13 iulie în București Furtuni cu fulgere în formare după-amiază

În Capitală meteorologii anunță o zi ploioasă. Există risc major de inundații după ce prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere în formare după-amiază pentru ziua de vineri. Vântul va sufla moderat, șansele de ploaie sunt de 50%, iar cantitatea de apă ce se va acumula este estimată la 1 l/m². Ploile nu se opresc nici pe timpul nopții, când sunt așteptate cantitatăți de precipitații de 3 l/m², iar temperaturile minime scad până la 18°C. 

Prognoza meteo pentru 13 iulie la munte

La fel ca în Capitală, la munte sunt așteptate furtuni cu fulgere în formare după-amiază. Temperaturile se încadrează între 23°C și 14°C, cerul va fi parțial înnorat, cantitatea de precipitații va fi de 20 l/m². Există și la munte risc major de inundații. De altfel, ANM a emis noi coduri galbene de ploi abundente. Vremea se va ameliora însă zilele următoare.