Primarul din Sectorul 4, Daniel Băluţă, anunță că centrele de vaccinare din zonă se vor închide, ca urmare a OUG nr.373 din data de 14 aprilie, astfel că imunizarea populației cu serul anti-COVID-19 va fi, de acum, responsabilitatea medicilor de familie sau a spitalelor. Pe lângă asta, demnitarul sfătuiește cetățenii să fie în continuare precauți în privința virusului.
Astăzi, 13 mai, primarul Sectoruli 4, Daniel Băluță, transmite că este ultima zi în care cetățenii din Sector se mai pot vaccina anti-COVID-19 la centrele de vaccinare, care nu vor mai fi disponibile în viitor. Activitatea acestora va fi atribuită medicilor de familie sau spitalelor publice.
Centrele de vaccinare din Sectorul 4 se închid
„Am trecut cu toţii printr-o perioadă foarte grea, când nu ştiam exact cum să procedăm şi cum să ne apărăm copiii, părinţii şi bunicii în faţa unei pandemii care a pus stăpânire pe întreaga omenire, însă, într-un final, am găsit cea mai bună soluţie pentru a ne imuniza împotriva COVID-19. (...)
Aşadar, vă anunţ că astăzi este ultima zi în care vă mai puteţi vaccina anticovid la centrele din Grand Arena şi Palatul Naţional al Copiilor. Începând de mâine, de acest lucru vor fi responsabili medicii de familie şi unităţile sanitare publice cu paturi", a transmis primarul Sectorului 4, Danielă Băluță.
Sectorul 4, prima administrație locală care a deschis centre de vaccinare a populației din capitală
Mai mult, Daniel Băluță amintește de felul în care administrația Sectorului 4 a gestionat criza provocată de pandemie și îndeamnă cetățenii să continue să fie vigilenți cu privire la virusul COVID-19.
„Am fost prima autoritate locală din București care a deschis centre de vaccinare în mai multe zone din Sectorul 4, iar oamenii au înțeles că vaccinarea era singura modalitate de a reveni la viața normală pe care o trăiam înainte de această pandemie.
După aproximativ doi ani de frică, de teamă să nu îi pierdem pe cei dragi, astăzi putem respira ușurați. N-am învins încă aceasta boală, însă o putem ține sub control și astfel putem să mergem înainte. Rămâneți în continuare precauți și încercați pe cât posibil să vă protejați atât pe dumneavoastră, cât și familia”, a mai scris edilul Daniel Băluță, pe pagina sa de Facebook.
Pandemia nu s-a încheiat, avertizează medicii
Chiar dacă acum știm mult mai multe despre COVID-19 față de perioada de debut a pandemiei, suntem departe de finalul ei. Varianta Omicron are foarte multe mutații, care ar putea duce la un nou val de îmbolnăviri, spune medicul Adrian Streinu Cercel.
„În ultimele articole medicale se vede cât se poate de clar că genetica își spune cuvântul și secvențierea virusului este cea care a făcut diferența. Mai mult de atât, ne-a învățat cum ar trebui să ne protejăm mai bine de acest virus.
Nu mai departe de săptămâna aceasta a apărut un articol care vorbește despre anatomia Omicron-ului, până acolo s-a ajuns, să vorbim despre anatomia lui, pentru că această ultimă variantă, care este în circulație, are o serie de particularități și dacă la celelalte variante discutam de câte una, două mutații la nivelul proteinei de vârf al acestui virus, la Omicron vorbim de peste 13 mutații foarte apropiate la nivelul receptorului care este foarte folositor virusului și peste 50 de mutații în total“, a explicat medicul Adrian Streinu Cercel, de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.