Evenimentul Zilei > Politica > Se încheie criza politică? Astăzi s-ar putea finaliza programul de guvernare. Unde să dă cea mai mare bătălie
Se încheie criza politică? Astăzi s-ar putea finaliza programul de guvernare. Unde să dă cea mai mare bătălie

Se încheie criza politică? Astăzi s-ar putea finaliza programul de guvernare. Unde să dă cea mai mare bătălie

Negocierile pe programul de guvernare dintre PSD și PNL se apropie de final. Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, 16 noiembrie, că mai trebuie discutate capitolele Finanțe și Justiție, precum și proiecția bugetului pentru anul 2022, exprimându-și speranța ca în cursul zilei de astăzi programul de guvernare să fie finalizat.

„Mai avem să închidem Ministerul de Finanțe şi proiecția bugetului pe anul viitor şi domeniul Justiţie unde lăsăm specialiştii să vină cu propuneri”, a anunțat Marcel Ciolacu la sediul central al PSD. După ce va fi finalizat programul de guvernare, vor debuta negocierile privind funcția de premier, a mai spus președintele social-democraților.

Programul de guvernare, aproape de finalizare

Întrebat fiind dacă PNL i-a propus lui Marcel Ciolacu să preia șefia Guvernului, președintele PSD a transmis: „Nu. Nu am avut această discuţie. (…) Vom vedea ce o să rezulte din negocierile politice, după ce terminăm programul de guvernare o să avem negocierile politice”.

Potrivit liderului PSD, partidul nu a făcut încă o nominalizare pentru funcția de premier, însă Marcel Ciolacu s-a arătat „ferm convins” că acest lucru urmează să se întâmple.

Cu ce nume merge PSD la Cotroceni?

Cu toate acestea, potrivit declarațiilor surselor de la conducerea PSD pentru Evenimentul Zilei, social-democrații vor să meargă la Cotroceni cu un singur nume: Marcel Ciolacu.

În PNL, pe de altă parte, se duce o luptă mai aprigă, deoarece președintele partidului nu vrea să renunțe la funcția de premier. Nu toți liberalii sunt de acord cu această idee, însă, mulți dintre ei susținându-l pe generalul în rezervă Ciucă Nicolae, care ar fi a doua propunere pentru șefia Executivului.

La Bruxelles se discută despre modificarea PNRR

În altă ordine de idei, marți, de la ora 13.00, vor avea loc noi negocieri între PNL, PSD și UDMR cu privire la programul de guvernare. Președintele PSD a mai susținut că PNRR-ul României ar putea suferi modificări. Europarlamentarii social-democrați, dar și cei liberali discută deja cu reprezentanții Uniunii Europene cu privire la optimizarea programului prin care România are acces la bani europeni.

„O să optimizăm PNRR. Mai mult ca sigur, dacă se va constitui această coaliție de guvernare, vom face o deplasare la Bruxelles pentru a discuta punctual. Deja europarlamentarii, atât de la PSD, cât și de la PNL, discută cu reprezentații UE despre optimizarea acestui PNRR”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: