Primăria Brașov a anunțat că toate pârtiile de pe domeniul schiabil din Poiana Braşov se vor deschide mâine. Schiorii experimentaţi, dar și cei începători vor avea parte de mai multe surprize.
Primăria Brașov a anunțat că se deschid toate pârtiile de pe domeniul schiabil din Poiana Braşov mâine, 11 februarie. Autoritățile au mai declarat vă va începe și amenajarea legăturii dintre pârtia Lupului superior şi Lupului inferior.
De mâine, turiștii pot schia și pe pârtiile de pe masivul Postăvarul: Subteleferic, Stâna şi Zidul mic. „Domeniul schiabil este cu adevărat în plin sezon. De mâine, schiorii şi snowboarderii experimentaţi, care vor să se bucure de o pârtie omologată pentru competiţii internaţionale, au la dispoziţie pârtia Subteleferic. Totodată, le pregătim iubitorilor sporturilor de iarnă încă o surpriză: începem amenajarea 'S'-ului mare, una dintre zonele foarte greu de pregătit din cauza pantei foarte accentuate şi care nu poate fi deschisă în fiecare an. Sper ca schiorii experimentaţi să se bucure, pe lângă pârtiile de competiţie, şi de un parcurs care le testează cu adevărat abilităţile”, a precizat primarul Allen Coliban.
Pârtiile din partea superioară a muntelui sau un strat de zăpadă bătută de aproximativ 50 de cm. Sunt condiții bune și pe Drumul Roşu, Sulinar, Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului inferior şi pe pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion.
Program telegondolă și telescaun
Instalaţiile de transport pe cablu care funcţionează sunt: telecabinele Capra Neagră şi Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Ruia, Bradul şi Stadion. Telegondola se va închide la ora 17.00, iar telescaunul Ruia va funcţiona până la 16.30. Tarifele pentru transportul pe cablu sunt cu aproximativ 11% mai mari ca anul trecut şi sunt cuprinse între 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulţi şi 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte.
Până acum, turiștii au putut schia doar pe aproximativ 30-35% din domeniul schiabil, mai exact pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul şi cele pentru începători, Bradul şi Stadion, potrivit Agerpress.
„Zonele care sunt deschise vor fi delimitate în prima parte a dimineţii. Vor fi delimitate strict. Vor fi bannere, vor fi plase, vor fi direcţionări, vom fi şi noi prezenţi pe pârtie, deci toată lumea va fi în siguranţă. Turiştii trebuie să ştie că, dacă depăşesc aceste indicatoare, stratul de zăpadă va fi insuficient pentru a avea stabilitate şi riscurile de accidentare sunt foarte mari”, a spus Şeful Serviciului amenajare pârtii – Comprest SA, Adrian Biriboiu.