Evenimentul Zilei > Social > O treime din pârtiile de schi din Poiana Brașov se vor deschide în weekend. Tarifele pentru transportul pe cablu au crescut cu 11%
O treime din pârtiile de schi din Poiana Brașov se vor deschide în weekend. Tarifele pentru transportul pe cablu au crescut cu 11%

O treime din pârtiile de schi din Poiana Brașov se vor deschide în weekend. Tarifele pentru transportul pe cablu au crescut cu 11%

Odată cu prima ninsoare, tot mai multe pârtii de schi se deschid turiștilor și pasionaților de sporturi de iarnă. Primăria Brașov a anunțat că s-a reușit amenajarea a circa 30-35% din pârtiile de schi din Poiană.

Sâmbătă, 28 ianuarie, se vor deschide pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul şi cele pentru începători, Bradul şi Stadion. Toți cei care vor merge să practice sporturile de iarnă trebuie să scoată din buzunar mai mulți bani decât în sezonul trecut.

Tarifele pentru transportul pe cablu sunt cu aproximativ 11% mai mari ca anul trecut şi sunt cuprinse între 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulţi şi 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte.

Când se vor deschide celelalte pârtii din Poiana Brașov

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a declarat că se poate schia doar în partea superioară a masivului, în condiții decente, din cauză că până acum nu a nins destul de mult. „Semnele sunt că, în zilele următoare, stratul se va îmbogăţi din surse naturale. Prin urmare, oricine vrea să schieze în weekendul acesta trebuie să o facă cu mare grijă şi, evident, respectând toate măsurile anunţate de către administratorii pârtiilor.

O parte dintre pârtii, cele care coboară până în partea inferioară, vor fi închise. Deci se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roşu, Poiana Doamnei, tot ceea ce înseamnă pârtii care ajung până la telescaunul din Ruia”, a precizat primarul.

Acesta a mai precizat că dacă va ninge în continuare, weekendul viitor există șanse ca toate pârtiile să fie deschise. Odată cu deschiderea a o treime din pârtiile din Poiana Brașov, liniile de transport public, 60 și 100, care fac legătura între oraș și stațiune, vor începe să funcționeze în regim de sezon.

Turiștii vor fi informați din timp despre locurile unde se va putea schia

Pentru a nu exista incidente neplăcute, zona în care se pot practica sporturile de iarnă va fi delimitată clar, iar toată lumea va fi în siguranță, spune Şeful Serviciului amenajare pârtii – Comprest SA, Adrian Biriboiu.

„Zonele care sunt deschise vor fi delimitate în prima parte a dimineţii. Vor fi delimitate strict. Vor fi bannere, vor fi plase, vor fi direcţionări, vom fi şi noi prezenţi pe pârtie, deci toată lumea va fi în siguranţă. Turiştii trebuie să ştie că, dacă depăşesc aceste indicatoare, stratul de zăpadă va fi insuficient pentru a avea stabilitate şi riscurile de accidentare sunt foarte mari”, a spus acesta, potrivit g4media.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: