Evenimentul Zilei > Actualitate > 13 morți după ce o telecabină de la munte s-a prăbușit. Doi copii răniți grav. Foto
13 morți după ce o telecabină de la munte s-a prăbușit. Doi copii răniți grav. Foto

13 morți după ce o telecabină de la munte s-a prăbușit. Doi copii răniți grav. Foto

Un accident teribil a avut loc astăzi, la prânz, de-a lungul liniei telecabinei Stresa-Mottarone unde o telecabină, care transporta mai multe persoane, a căzut din motive necunoscute.
Update.  Serviciile de urgență au anunțat că 13 persoane și-au pierdut viața în urma accidentului. Doi copii sunt în continuare în stare gravă și au fost transportați cu elicopterul la spital.
Telecabina de pe linia Stresa-Mottarone s-a prăbușit. Conform primelor informații provenite de la locul accidentului, telecabina s-a desprins la 300 de metri de sosire, într-un punct foarte înalt al secțiunii funicularului. Pe lângă Pompierii și Salvarea Alpină, au sosit două ambulanțe şi un elicopter.

Telecabina de la Stresa-Mottarone cade, pe versantul Piemontului al lacului Maggiore

O telecabină de pe linia  Stresa-Mottarone din Verbano  s-a prăbușit duminică, cu cel puțin 11 persoane la bord. Morți ar fi nouă. Iar doi copii aflați în stare gravă au fost transportați la spitalul Regina Margherita din Torino.
Totul s-a întâmplat chiar înainte de ora 13:00. Cauzele nu sunt încă cunoscute, dar telecabina, care a ajuns lângă ultimul stâlp, prin urmare, într-unul dintre cele mai înalte puncte ale sale dinspre muntele de lângă Lacul Maggiore, a căzut, probabil din cauză ca s-ar fi rupt un cablu.

Echipele de salvare au ajuns la fața locului, a fost nevoie de ceva timp pentru a localiza punctul în care a căzut, deoarece zona de dedesubt este inaccesibilă. Carabinieri și experţii în misiuni de salvare montană și două ambulanțe au fost implicați în salvare. Pe drumul până la Mottarone, un camion de pompieri s-a răsturnat, dar niciunul dintre salvatori nu va fi rănit.

Telecabina care atinge altitudinea de 1491 metri a fost repusă în funcțiune pe 24 aprilie după relaxarea restricțiilor.  Aceasta parcurge o călătorie de aproximativ douăzeci de minute de la lac la Mottarone și la fiecare 20 de minute începe o nouă cursă, relatează torino.repubblica.

Victimele ar avea cel puțin 5 ani. La 118 s-a comunicat că au transportat doi copii la Regina Margherita din Torino: se spune că starea lor este destul de gravă și că ar fi fost transportați în regim de Codul Roșu.