Evenimentul Zilei > Politica > Se complică lupta pentru Primăria Capitalei! Tăriceanu anunță o candidatură-bombă
Se complică lupta pentru Primăria Capitalei! Tăriceanu anunță o candidatură-bombă

Se complică lupta pentru Primăria Capitalei! Tăriceanu anunță o candidatură-bombă

Cursa pentru Primăria Municipiului București va fi mai complicată decât părea la prima vedere, cu multe nume mari decise să lupte pentru fotoliul de edil al Capitalei.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va anunța astăzi, la ora 12:00, candidatul formațiunii pe care o conduce pentru PMB.

Potrivit surselor EvZ, este vorba despre o personalitate politică de prim-rang, care a deținut cele mai înalte funcții din statul român, cu excepția celei de președinte. În plus, în ultimii ani, personajul aruncat de ALDE în bătălia pentru Capitală s-a remarcat în lupta contra Statului Paralel.

Intrarea candidatului ALDE în cursa pentru PMB complică și mai tare lucrurile, dacă ne gândim că, tot în cursul zilei de astăzi, fostul președinte Traian Băsescu urmează să-și anunțe decizia finală privitoare la o candidatură pentru funcția aleasă care l-a consacrat în politică înainte de a deveni președinte.


Dilema lui Băsescu. A fi sau a nu fi candidat la Primăria Capitalei

EvZ a aflat când anunță oficial Traian Băsescu dacă va candida la Primăria București


Și, mai mult, este de natură să-i readucă emoțiile candidatei PSD, Gabriela Firea, care s-a bucurat de câteva zile de liniște după ce fostul premier Victor Ponta a renunțat să mai candideze, din partea partidului pe care îl conduce, Pro România, pentru funcția de edil al Bucureștiului.

De asemenea, nici în tabăra adversarilor PSD și ai Gabrielei Firea lucrurile nu vor fi deloc simple, indiferent dacă Traian Băsescu va intra sau nu, până la urmă, în această bătălie electorală, având în vedere că ALDE poate să adune voturi de la persoane cu vederi liberale sau conservatoare.


Revolta tăcută a liberalilor. Culisele cedării Bucureștiului de către Ludovic Orban

Orban, despre alianța PNL-USR-PLUS: „Prezența mea este o garanție a bunei colaborări”


În acest moment, pentru fotoliul de primar general al Capitalei sunt certe următoarele candidaturi:

– Gabriela Firea, actualul edil, din partea PSD;

– Nicușor Dan, care a canadidat de mai multe ori pentru această poziție, acum un independent susținut însă de primele două formațiuni anti-PSD, PNL și alianța USR-Plus;

– Ioan Sârbu, general și fost director al Spitalului Militar, din partea Pro România;