Evenimentul Zilei > Justitie > UPDATE.Se complică lucrurile. Maior, în fața procurorilor în dosarul lui Kovesi
UPDATE.Se complică lucrurile. Maior, în fața procurorilor în dosarul lui Kovesi

UPDATE.Se complică lucrurile. Maior, în fața procurorilor în dosarul lui Kovesi

Fostul șef al SRI, actual ambasador al României în SUA, George Maior, a fost citat pentru vineri, 30 august, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa. „SRI și-a făcut datoria exemplar” a declarat Maior la audieri.

Update:

Fostul şef SRI, George Maior, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pentru audieri în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa.

„SRI și-a făcut datoria exemplar”, a spus Maior la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor.


Stirea inițială:

Este vorba despre dosarul în care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, are calitatea de inculpat și s-a aflat sub control judiciar.

Este a treia oară când procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție îl citează pe George Maior să se prezinte. La precedentele termene, pe 23 iulie și pe 23 mai, el nu s-a prezentat.

Întrebat, miercuri, dacă de această dată va merge la Secția de anchetare a magistraților, George Maior, care era șef al SRI în perioada extrădării lui Nicolae Popa, a spus că a fost citat de două ori să se prezinte la audieri, dar că nu a putut merge „din motive obiective, inclusiv legate de vizita prezidenţială în SUA”. „Acum sunt aici şi sunt oricând la dispoziţia unei instituţii a statului, bineînţeles că mă prezint la orice asemenea solicitare”, a afirmat Maior.

În acest dosar, au fost audiați fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracțiune și că poate ar trebui investigați cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

În 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar, scrie hotnews.ro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: