Evenimentul Zilei > Horoscop > Scurte considerații astrologice despre pandemie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Scurte considerații astrologice despre pandemie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Scurte considerații astrologice despre pandemie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eşti prea direct, prea vrei totul, acum, în acest weekend! Mai multă diplomaţie, fă doar câte un pas, aplică tehnica "feliilor de salam", concentrează-te pe un singur lucru, nu pierde timpul!

21,22 noiembrie

 

Scurte considerații astrologice despre pandemie. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 21 noiembrie s-au născut Voltaire, Komaravolu Chandrasekharan, Goldie Hawn, Ion Baciu, Traian Grozăvescu, Anghel Dumbrăveanu, Constantin Ciucă, Theodor Constantin. Pe 22 noiembrie s-au născut Charles de Gaulle, George Eliot, Billie Jean King, Andre Gide, Jamie Lee Curtis, Robert Vaughan, Matteo Bartoli, Benjamin Britten, Ion Marinescu, Mişu Iancu, Mircea Cristescu.

Ziua de 21 noiembrie pare importantă. Ultima zi din zodia Scorpionului. Seara, târziu, aproape de miezul nopții,  Soarele trece, în mod convenţional din zodia Scorpionului în cea a Săgetătorului. Încă odată precizez că nu trebuie să confundaţi „zodiile” cu „constelaţiile”.  Zodiile sunt perioade de timp, de calendar, de circa 30 de zile, iar constelaţiile sunt grupuri de stele aflate la distanţe foarte mari, în spaţiu, unele de altele. De fapt, în prezent, Soarele se află în constelaţia Balanţei!

În antichitate timpul era măsurat, calendarul era stabilit, prin observaţia directă a Soarelul, Lunii şi a planetelor şi stelelor.  Să ne amintim de „ceasul solar”! De aici denumirea unor constelaţii care a fost făcută după zodii şi nu invers. Ca dovadă concludentă, la alte popoare, care au alt tip de astrologie, după mentalul colectiv, după religia respectivă, constelaţiile respective poartă alte denumiri, sau stelele sunt dispuse în alte constelaţii!

Sinaxar, în calendarul creştin ortodox este Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Tradiţional, Ovidenia, Vovidenia, Filipul cel Mare, Filipul cel Şchiop.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE