Scurgeri de date la Tesla. Ce salarii au angajații lui Elon Musk

Sursa foto: Dreamstime.com

Au avut loc scurgeri de date referitoare la salariile angajaților la Tesla, după ce compania condusă de Elon Musk a anunțat majorări salariale începând cu data de 8 ianuarie.

Tesla a crescut salariile pentru muncitorii din fabricile din SUA luna trecută. Documentele interne obținute de Business Insider dezvăluie cât câștigă acum angajații din fabrică.

Cât câștigă angajații Tesla

Documentele interne consultate de Business Insider dezvăluie nivelurile de salarizare actuale ale muncitorilor din fabrici la Tesla. Conform noilor directive de remunerare anunțate în decembrie și aplicate începând cu 8 ianuarie, muncitorii din fabricile Tesla câștigă între 22 și 39 de dolari pe oră.

Compania a împărțit nivelele de salarizare în trei regiuni în funcție de costul vieții din fiecare zonă. Fabricile Tesla din Austin, Texas și Sparks, Nevada, primind cele mai mici salarii, iar cele din Fremont și Palo Alto, California, beneficiind de cele mai mari salarii.

De asemenea, salariile minime variază în funcție de regiuni, lucrătorii din California având un salariu minim impus de stat de 16 dolari pe oră, în timp ce în Nevada și Texas salariile minime sunt de 10,25 dolari și, respectiv, 7,25 dolari pe oră.

Elon Musk, fondatorul Tesla. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cum sunt clasificați muncitorii Tesla

Tesla clasifică muncitorii din fabrică în șapte niveluri, iar liderii în două niveluri. De exemplu, lucrătorii de nivel 1 de la fabrica din Fremont primesc acum 25,25 dolari pe oră în cadrul noii structuri de remunerare, iar cei de nivel 7 sunt plătiți cu 35,50 dolari. În schimb, lucrătorii de nivel 1 din regiunile cu salarii minime mai mici sunt eligibili pentru 22 de dolari pe oră.

În comparație, media salariilor muncitorilor din industria auto a fost de aproximativ 28 de dolari pe oră anul trecut, conform Biroului de Statistică a Muncii din SUA. Potrivit noului contract al United Auto Workers, cei mai bine plătiți muncitori auto vor câștiga peste 40 de dolari pe oră până în 2027.

Muncitorii pot avansa de la un nivel la altul la fiecare șase luni, în funcție de performanțele lor, precum și de rezultatele generale ale Tesla.

De asemenea, sunt eligibili pentru un bonus la fiecare șase luni, la finalul perioadelor de performanță care merg de la ianuarie până în iunie și de la iulie până în decembrie. Sistemul de bonusuri al Tesla, cunoscut sub numele de Cyber Wallet, este determinat de performanța angajaților și de rezultatele companiei.

Elon Musk își evaluează angajații

Compania lui Elon Musk utilizează un sistem de evaluare a performanței cu cinci puncte la fiecare doi ani. În cadrul acestui sistem, lucrătorii care obțin o notă de unu sau doi sunt considerați ca fiind subperformanți și nu sunt eligibili pentru bonusuri, în timp ce cei cu note de trei sunt considerați a îndeplini așteptările și primesc un bonus. Cei cu note de patru sau cinci sunt considerați a depăși așteptările și primesc un bonus mai mare.

Bonusurile din Cyber Wallet pot fi folosite pentru a obține timp liber plătit la tariful orar actual al angajatului, recompense în numerar pe termen lung sau unități de acțiuni restricționate și opțiuni pe acțiuni, conform documentului intern al Tesla privind remunerarea.