Bătaie de joc la școală. Copiii, nevoiți să învețe prin pensiuni sau case private

Bătaie de joc la școală. Copiii, nevoiți să învețe prin pensiuni sau case private Sursa foto: Arhiva EVZ

Elevii din Azuga anul școlar au început cu stângul. Elevii deslușesc tainele lui Pitagora din biroul primarului sau prin pensiunile din stațiune.

Edilul susține că deși a obținut fondurile necesare pentru renovarea școlilor, clădirile au nevoie de consolidări. Prin urmare, instituțiile din oraș s-au transformat subit în școli.

S-a ajuns în această situație din cauza faptului că toate unitățile de învățământ din oraș sunt încă șantiere deschise, lucrările nu s-au încheiat.

Din 192 de mii de copii înscris în școlile publice și private, doar 154.600 de elevi au fost prezenți la Evaluarea Națională. Unde sunt 38 de mii de copii

Sursa foto: Dreamstime

Peste 600 de școli sunt incluse în categoria situații excepționale

Ministrul Educației, Ligia Deca a afirmat că există posibilitatea ca elevii a 600 de școli să fie mutați. Motivul: situația excepțională din țară. Dacă luăm în considerare datele înaintate de oficialii de la ministerul Educației și Cercetării constatăm că numărul ”situațiilor excepționale” s-a triplat. Altminteri, numărul școlilor care fac obiectul unor „situații excepționale” a crescut de la 190 la 600.

Ne puteți urmări și pe Google News

Școala Gimnazială și Liceul Teoretic Azuga nu fac excepție de la regulă. Sunt două unități de învățământ din cele 600 de școli. Astfel, pentru 450 de elevi clopoțelul va suna fie din biroul primarului, fie din sala de mese de la pensiunile din zonă sau chiar de la Ocolul Silvic.

Ciprian George Barbu, întâiul gospodar din Azuga a declarrat pentru portalul Edupedu.ro că este vorba deo măsură temporară, urmând ca în cursul lunii viitoare elevii să se întoarcă în școlile de care aparțin. Pentru ca elevii din Azuga să beneficieze de dreptul la educație, angajații primăriei au fost nevoiți să „redecoreze” birourile astfel încât procesul pedagogic să se desfășoare în condiții optime. Însuși edilul a rămas fără birou.

Explicațiile primarului din Azuga

Cât despre elevii de liceu, aceștia vor face naveta până în Bușteni, unde vor fi transportați cu mijloacele de transport puse la dispoziție de primăria din Azuga. Totuși, părinții nu apreciază efortul Primăriei.

Primarul Geroge Barbu trage nădejde ca măcar o parte din elevi să revină în școli în următoare lună. Asta în condițiile în care, liceul Teoretic Azuga are atât clase primare cât și gimnaziale. Toate sunt încă în proces de reabilitare. Tocmai de aceea trei clase de I-IV vor face cursurile în clădirea Primăriei.  Biroul primarului va deveni clasă pentru 15-21 de elevi, în timp ce sala de Consiliu și sala Registraturii vor găzdui alte două clase.

“Sala de Consiliu este la un demisol. La parter, cum se intră imediat în primărie vor fi două spații cu intrare separată, iar pauzele le pot face cu acces pe scări. Au o curte interioară ce o să le-o punem la dispoziție, dacă vor să iasă puțin la aer.

Un părculeț pe vizavi de primărie, dar bineînțeles însoțiți de doamna educatoare. Nu va afecta în niciun fel activitatea primăriei, am amenajat în așa fel încât să nu se intersecteze, poate doar dimineața la ora 8 când vin copiii la ore.

Cum intri în clădirea Primăriei, în dreapta vor fi clasele amenajate, registratura, în stânga, adică nu se vor intersecta. Elevii de la clasele V-XII vor învăța la liceul Kalinderu din Bușteni, avem 3 autocare cu care vor fi transportați 168 de elevi, care vor învăța tot dimineața”, spune edilul orașului Azuga, potrivit Realitatea.

Cursurile se vor desfășura și la Ocolul Silvic. Iar cei din ciclul liceal se vor deplasa la două pensiuni ale profesorilor. Pensiuni care, de altfel, sunt folosite pentru tabere. Drumul dintre Azuga și Bușteni se parcurge cu mașina în aproximativ 15 minute.