Oficialii guvernamentali au lansat în dezbatere publică un proiect pentru modificarea şi completarea reglementărilor pri vind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere.

Odată cu actualizarea unor prevederi tehnice privind emisiile poluante, mase şi dimensiuni, echiparea cu centuri de siguranţă, sistemul de încălzire, au fost completate prevederile aplicabile autovehiculelor cu postul de conducere pe partea dreaptă provenite din alte state decât statele membre ale Uniunii Europene.

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, ne-a explicat că noile modificări vizează maşinile cu volan pe dreapta. „Odată cu aprobarea acestor modificări, maşinile care vor veni din afara Uniunii Europene, dacă au volan pe dreapta, nu primesc omologare”, ne-a declarat directorul RAR, care a precizat că noua modificare intră în vigoare într-o lună. În prezent, în România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. Marea majoritate a acestor autovehicule provin din Marea Britanie

 

Te-ar putea interesa și: