Schimbări majore. Pe cine ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri?

Schimbări majore. Pe cine ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri?

Antena3 a prezentat vineri seară, în exclusivitate, un sondaj CURS, de ultimă oră, care indică, schimbări importante în intenția de vot a românilor în condițiile în care pe 27 septembrie,ar urma să avem alegeri locale.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare cu care dintre următoarele partide sau alianțe veți vota? - a fost întrebarea la care a răspuns un eșantion de 1100 de respondenți.

- Partidul Național Liberal (PNL) - 31%

- Partidul Social Democrat (PSD) - 28%

- Alianța USR PLUS - 14%

- Partidul Pro România - 7%

- Partidul Mișcarea Populară (PMP) - 5%

- Alianța Liberalilor și a Democraților (ALDE) - 5%

- Partidul Puterii Umaniste (social - liberal) (PPU-SL) - 4%

- UDMR - 4%

- Alt partid - 2%

Se observă, potrivit datelor oferite de CURS, o tendință de scădere a diferenței dintre cele două mari formațiuni politice fruntașe - PNL și PSD.

PNL se află în scădere, probabil  din cauza faptului că românii sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată pandemia și de măsurile restrictive. De la un coeficient de încredere de 47% cât avea în februarie, PNL a scăzut la 32,6% în luna mai, apoi a crescut ușor la 33% în iunie, pentru ca în iulie să se stabilizeze la 31% dintre voturile alegătorilor.

PSD, în schimb, are un trend ascendent în ultimul sondaj și ajunge la un maxim de 28%, de la 21,9% cu cât era cotat într-un sondaj similar în iunie, respectiv 23% în luna mai și 25,8% în februarie.

Alianța USR - Plus înregistrează 14% din totalul voturilor, conform celui mai recent sondaj. Cel mai mult, Alianța USR - PLUS a fost cotată cu 17% din voturile alegătorilor în sondaje similare și cel mai puțin cu 12%.

Partidului lui Victor Ponta, Pro România se situează la limita pragului electoral, cu 7%.

Precizăm că din totalul respondenților, la această întrebare au răspuns doar 73%, doar aceștia manifestându-și intenția de a se prezenta la vot.

Sondajul a fost aplicat populației adulte rezidente în România, în vârstă de 18 ani și peste. Au fost intervievați 1100 de respondenți, iar perioada de realizare a fost între 29 iulie și 5 august, anul curent, notează antena3.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News