Noul ministru al Educației, Monica Anisie are în plan să stopeze fenomenul meditațiilor la domiciliu. Oficialul a declarat că prin intermediul dezvoltării programului „Școală după școală” va reuși acest lucru.

„Prin urmare, mi-aș dori și putem spune că vom realiza proiecte și programe, în sensul în care meditațiile să fie eliminate din sistem. O soluție ar fi programul ‘Școală după școală'”, a declarat Monica Anisie pentru Digi24.

Monica Anisie, nemulțumită de manuale

Totodată, Monica Anisie a criticat dur calitatea manualelor școlar. În opinia sa, elevii sunt puși să studieze prea multă materie, iar manualele nu se adresează cu predilecție copiilor.

„Materia este multă, stufoasă, iar anul acesta, mai mult decât oricând, se paote spune faptul că structura anului școlar este dificil de realizat în corelație cu evaluarea, examinarea și predarea, învățarea (…) De cele mai multe ori, manualele școale sunt construite de profesori pentru profesori. Sunt voci care spun că nu se adresează elevului, sunt foarte stufoase, vor să demonstreze autorii în acest fel că sunt foarte buni, dar trebuie să ne gândim că de fiecare dată când construim un manual, la aplicabilitatea acestuia”, a declarat ministrul Educației pentru sursa citată.