Evenimentul Zilei > Social > Schimbare uriașă la Pro TV. Toate producțiile vor fi luate în discuție!
Schimbare uriașă la Pro TV. Toate producțiile vor fi luate în discuție!

Schimbare uriașă la Pro TV. Toate producțiile vor fi luate în discuție!

Noul patron al postului de televiziune PRO TV este miliardarul ceh Petr Kellner, care începând de marți a preluat oficial conducerea. Foarte probabil se vor produce și schimbări în grila de emisiuni.

Petr Kellner a semnat anul trecut tranzacţia de 2,1 mld. dolari prin care cumpără grupul media CME, inclusiv unde este Pro TV.

Miliardarul ceh Petr Kellner a devenit, marți, noul proprietar al PRO TV, cel mai mare grup de televiziune din România.

Achiziția oficială vine la o săptămână după ce Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care Central Media Entreprises, compania-mamă a Pro TV, trece la PPF.

Petr Kellner a luat primele măsuri

Astfel, de marți, grupul ceh PPF anunță achiziția grupului CME, care deține și PRO TV, dar care are afaceri media și în Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia.  Este ziua în care cei doi CEO ai companiei au fost înlocuiți: e vorba de Christoph Mainusch și de Michael Del Nin. Au fost numiți doi directori noi peste toate operațiunile, inclusiv cele din România.

„Din acest moment, Didier Stoessel va prelua funcția de director executiv peste operațiunile CME din Cehia, România, Slovacia și Slovenia. Lubos Jetmar a fost numit director peste operațiunile CME Bulgaria, resposabil cu strategia și planul de dezvoltare”, anunță oficialii grupului de investiții.

Achiziția oficială vine la o săptămână după ce Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care Central Media Entreprises, compania-mamă a Pro TV, trece la PPF.  „PPF deține acum în totalitate operațiunile CME din România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia”,  menționează sursa citată.

Petr Kellner, acționarul majoritar, a făcut și câteva declarații

„Suntem conduși de un sentiment de responsabilitate, având în vedere realizările CME pe aceste rețele TV. Vrem să ne bazăm pe acele succese și pe poziția pe care aceste rețele o ocupă pe piețele lor ca radiodifuzori independenți. Noi așteptăm cu nerăbdare să găsim noi oportunități de afaceri între operațiunile media și serviciile de telecomunicații,” a spus acesta.
Kellner este cea mai bogată persoană din Cehia și ocupă locul 68 în clasamentul mondial realizat de Forbes, cu o avere estimată la acest moment de 18,5 miliarde de dolari.

Cine este Petr Kellner

Petr Kellner, 55 de ani, este cel mai bogat om din Cehia. El a început să îşi construiască averea la începutul anilor ’90 vânzând produse de birotică şi papetărie.

Mai târziu a lansat un fond de investiţii prin care a cumpărat cel mai mare asigurător din Cehia în timpul privatizărilor. Fondul PPF este cel mai mare acţionar în compania Home Credit, o firmă financiară gigantică cu operaţiuni în 10 ţări.

Kellner a absolvit Universitatea din Praga cu profil economic în anul 1986. A fost angajat al companiei cehe Impromat, un importator şi vânzător de fotocopiatoare. În acest context l-a cunoscut pe Milan Vinkler, alături de care va fonda PPF.

PPF, fondat în 1991, a preluat acţiunile mai multor companii privatizate de  statul ceh. Astfel, Kellner a devenit un jucător important pe mai multe pieţe locale, după care a început expansiunea în regiune, iar acum grupul controlează companii din Europa, America de Nord şi Asia.

Petr Kellner este al doilea ceh care intră în piaţa media din România, după prietenul său Daniel Kretinsky, proprietarul Europa FM şi Virgin Radio.

Grupul PPF investește în mai multe segmente de piață, inclusiv servicii financiare, telecomunicații, biotehnologie, imobiliare și inginerie mecanică. Creșterea PPF Group se bazează pe dezvoltarea industriilor tradiționale și noi, a construirii infrastructurii moderne și a economiei digitale, potrivit libertatea.ro