„Fac pentru familie această afacere cu tot sufletul. Aici vorbim despre încredere şi suflet. Această afacere este cea mai solidă pe care am cunoscut-o. Fără cei care fac parte în această afacere eu nu aş fi aici”, este unul dintre discursurile prezentate de Răzvan Spiridon la întâlnirile de atragere de noi membri în jocul piramidal.

Răzvan Spiridon şi soţia sa Andreea Liptak, ambii foşti prezentatori Pro TV, au titlul de Blue Diamond şi se află în cercul celor care au realizat un milion de dolari din acest sistem piramidal. De altfel, s-a speculat că recenta plecare neaşteptata a Andreei Liptak de la pupitrul stirilor PRO TV ar avea legătură cu acest sistem piramidal la care lucrează alături de soţul ei.

Reprezentanţii acestui sistem au ca „obligaţie de serviciu” să convingă cât mai mulţi oameni dispuşi să cumpere: un aparat de evaluare a sănătăţii personale, vitamine pentru a regla lipsurile depistate bineînţeles de aparat, produse cosmetice şi suplimente nutritive de la Nu Skin.
Cine reuşeşte să atragă un număr foarte mare de clienţi poate deveni Executive Blue Diamant sau poate intra în Elite Team, însă până acolo trebuie să te mulţumeşti cu „porecle” de distribuitor şi sponsor.

Sistemul MLM (multi level marketing) are o structură piramidală pentru că nu există câştiguri decât cu o condiţie. Să vinzi la rândul tău produse altora, aşa cum ne-au reclamat o parte dintre participanţi.
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wZhsZSY7BeU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La agăţat de naivi

„Am fost sunată într-o zi de o reprezentantă a Nu Skin. Mi-au spus că au numărul meu de la o colegă de la birou. M-a sunat timp de două luni, cam o dată pe săptămână. În cele din urma am zis să mă duc, mai ales că doamna în cauză îmi vorbea foarte frumos şi respectuos”, ne povesteşte Camelia din Bucureşti.

„Am fost acasă la cea care mă suna, undeva prin zona Tineretului. Mi s-a spus că tehnologia lor este unică şi că deţin exclusivitate. Mai exact voiau să cheltuiesc în jur de 1.000 de euro, bani pe care să-i dau pe un aparat şi pe vitamine”, ne mai spune femeia.

Sunt şi naivi care au dat bani pe astfel de produse. „Eu am cumpărat creme de la Nu Skin. Este vorba de mai multe creme mediocre comparativ preţ-calitate. Vitaminele creează doar un efect Placebo. Pot spune că am fost păcălită. Nu m-au ajutat mai deloc”, ne spune şi M. Matei din Bucureşti.

„Toate informaţiile despre Nu Skin sunt pe site-ul propriu. Acolo sunt toate informaţiile”, au fost singurele comentarii pe care ni le-a făcut Cristina Kriss, account manager România.

Dacă nu atragi jucători, nu câştigi nimic

Cei care au participat la prezentări publice ale acestui joc piramidal povestesc „că se creează o adevărată frenezie, o atmosferă de entuziasm în care presiunea exercitată de grup şi promisiunile unor venituri mari venite peste noapte manevrează lăcomia sau frica oamenilor de a pierde o afacere bună. Este greu ca o persoană să facă faţă unei astfel de oferte, dacă nu este conştientă de faptul că schema este măsluită împotriva sa”, ni se plânge cea care a vrut să o numim Maria Anton.

„Am fost presată să iau o decizie rapidă şi am plătit pentru aproape 1.000 euro. Vreau banii înapoi. Am factura ca dovadă. Banii i-am trimis unui maghiar, asta la indicaţia celui care m-a adus în sistem. Nu am convins pe nimeni să cumpere aceste produse, aşa că nu am putut să-mi recuperez investiţia".
Discursul lui Răzvan Spiridon
Iată cum este prezentat Răzvan Spiridon, Diamant Fondator, pe site-urile şi blogurile membrilor Nu Skins. „Cuvântul care îl caracterizează este Onoare şi este un familist convins. În Nu Skin a reuşit să atingă nivelul de Rubin fondator în mai puţin de patru luni de la intrarea în afacere. După doar 3 luni de start a avut cel mai bun volum de rulaje pe grup din Europa de Est. În fiecare lună, din iulie încoace, câteva poziţii din top 10 pe Europa de Est sunt ocupate de oamenii din grupa lui. Crede cu tărie că această afacere se face cu mult suflet şi cu încredere deplină în produsele promovate şi în propria echipă”.
Joc internaţional, pornit din Utah
Cu origini în Statele Unite, reţeta Nu Skin se bucură de un real succes peste Ocean. De altfel la întâlnirea de 25 de ani de la înfiinţarea acestui jos a participat chiar Arnold Schwarzenegger.

Câştiguri Nu Skin
Qualifying Executive – pe lună $199, pe an $2388
Provisional Executive – pe lună $40, pe an $480
Executive – pe lună $414, pe an $4968
Gold Executive – pe lună $757, pe an $9084
Lapis Executive – pe lună $1,267, pe an $15,204
Ruby Executive – pe lună $2,534, pe an $30,408
Emerald Executive – pe lună $4,910, pe an $58,920
Diamond Executive – pe lună  $9,961, pe an $119,532
Blue Diamond Executive – pe lună $47,410, pe an  $568,920
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uaU-DJLuyUo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Cercul celor cu vânzări de un milion de dolari
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cycP-40w92w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>