Evenimentul Zilei > Sport > Schema folosită de Becali pentru creditarea FCSB. Geambazi, proprietar de jucători
Schema folosită de Becali pentru creditarea FCSB. Geambazi, proprietar de jucători

Schema folosită de Becali pentru creditarea FCSB. Geambazi, proprietar de jucători

Vasile Geambazi a împrumutat clubul FCSB cu o parte din banii pe care i-a primit ca despăgubiri

Gigi Becali și nepotul său, Vasile Geambazi, creditau echipa FCSB cu banii pe care i-au primit ca despăgubire, pentru un teren, de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Conform procurorilor DNA, terenul a fost supraevaluat, de la 4 milioane de lei cât plătise Geambazi până la 297.630.00 de lei cât a încasat nepotul lui Becali. Conform cotidianului „Gazeta Sporturilor”, suma de 31.360.000 de lei a ajuns în conturile FCSB. Geambazi i-a primit pe jucătorii Alex Chipciu și Nicolae Stanciu, garanție pentru situația în care n-ar mai fi putut să-și recupereze banii investiți în gruparea „roș-albastră”.

„Este posibil ca o parte din banii pe care i-a primit Vasile Geambazi ca retrocedare dă fi ajuns la mine”, spunea Becali, conform gsp.ro.

Anterior, finanțatorul afirmase că 45 de milioane de euro pe care i-am zis lui Vasi să le lase la ANRP, cadou pentru statul român”.

La data de 1 iunie 2016, Geambazi semna un contract de creditate către FCSB, pentru suma de 3.700.000 de lei. În actul respectiv mai apăreau și alte împrumuturi, așa că suma pe care clubul trebuia să i-o restituie ajungea la 10.000.000 de lei. De asemenea, lui i se garantau și drepturile de proprietate pentru Alex Chipciu și Nicolae Stanciu. În același an, cei doi fotbaliști au fost vânduți la Anderlecht Bruxelles, așa că Geambazi și-a primit banii.

De asemenea, la data de 21 iunie 2018, Vasile Geambazi, prezentat la un moment dat de unchiul său ca noul patron al FCSB, credita clubul cu 9 milioane de lei.