Evenimentul Zilei > International > Scene penibile la Conferința ONU. Klaus Iohannis, dezorientat total. Președintele României s-a comportat ca la bufetul gării
Scene penibile la Conferința ONU. Klaus Iohannis, dezorientat total. Președintele României s-a comportat ca la bufetul gării

Scene penibile la Conferința ONU. Klaus Iohannis, dezorientat total. Președintele României s-a comportat ca la bufetul gării

Klaus Iohannis a fost singurul lider prezent în Scoția, care nu a renunțat la geacă pe parcursul discuțiilor, iar la conferință și-a pus haina pe masă.

Klaus Iohannis, președintele României, participă la Conferința ONU, ce se desfășoară în Scoția, la Glasgow, și are ca temă schimbările climatice. Delegații din aproximativ 200 de țări au venit la aceste discuții fundamentale pentru viitorul climatic. Eperți climatici și activiști de mediu vor discuta despre viitorul planetei și modul în care pot fi combătute problemele de mediu, pentru a limita creșterea temperaturii medii globale la sub 1,5 grade Celsius, față de perioada preindustrială.

Kalus Iohannis și-a ținut sub supraveghere geaca

Klaus Iohannis a fost singurul lider care, luni, a purtat geacă în timpul discuțiilor față în față. Liderul de la Cotroceni și-a ținut aproape haina și la conferințele COP26. Președintele și-a pus geaca pe masă.

Jurnalistul Victor Ciutacu a afirmat că pe siteul Administrației Prezidențiale au fost postate mai multe imagini cu acele momente. Dar, ulterior, administratorii au decis că le șteargă.

„Al nostru și-a luat pufoaica-n sală la summitul încălzirii globale. A pus-o pe masă, că era închis la garderobă și ca să nu-l facă șefii de stat la portofel. Iar site-ul oficial al Cotrocenilor a postat poza cu mândrie, după care a scos-o în șoaptă”, a spus Victor Ciutacu.

Klaus Iohannis a discutat, luni, cu Prințul Charles, despre schimbările climatice și conservarea biodiversității.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni, 1 noiembrie 2021, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, Scoția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26).

Liderul de la Cotroceni a discutat cu Prințul Charles

Președintele României și Alteța Sa Regală Prințul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității. În context, Președintele Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversității agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele și speciile.”, a precizat Administrația Prezidențială.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: