Evenimentul ZileiPoliticaScene de criză în Parlament: „V-ați pus cu mine, o să vă ia dracu!”. Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit împotriva coaliției „FSN”

Scene de criză în Parlament: „V-ați pus cu mine, o să vă ia dracu!”. Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit împotriva coaliției „FSN”

Scene de criză în Parlament: „V-ați pus cu mine, o să vă ia dracu!”. Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit împotriva coaliției „FSN”
Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut un lanț de izbucniri isterice de defulare împotriva coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR, pe care a comparat-o cu Frontul Salvării Naționale (FSN), condus în anii 1990 de Ion Iliescu. „Doamna de fier” a tăiat și spânzurat - la figurat - fiecare parlamentar care i-a venit la gură, acuzându-i pe politicieni că s-au ascuns în Parlamentul României marți, 21 decembrie, „ca niște șobolani”. Senatoarea a făcut referire la protestul din fața instituției în care manifestanții au încercat să dea buzna cu forța.

Diana Șoșoacă i-a atacat pe toți parlamentarii de la PNL, PSD și USR miercuri, 22 decembrie, în ședința de la Palatul Victoria. De la tribună, senatoarea a recurs chiar și la amenințări, folosind un limbaj care ar putea să pună pe gânduri pe mulți. Nelipsit a fost și George Simion, co-președinte AUR, care a cerut ca bugetul Serviciilor de Informații să fie tăiat întrucât la protestul de ziua precedentă nu au reușit „să își facă treaba”.

Diana Șoșoacă a explodat

Senatoarea Diana Șoșoacă i-a adresat nominal câteva cuvinte aspre liberalei Nicoleta Pauliuc, despre care a susținut că „înjură și insultă oamenii”. „Daţi-vă demisia! Vai, ce penibilă eşti! Penibilooo! Penibilooo ce eşti! Vezi-ţi de treaba ta, siguranţă naţională! Pune-ţi botniţa aia pe ochi, să nu te mai vezi. Eşti plină de răutate! Toţi se plâng de răutatea ta! Cum îţi baţi joc de ei şi îi înjuri la Comisie. Asta mai ştii? De ce nu spui cum îi înjuri pe oameni la Comisie? Se plâng toţi de tine cum îi înjuri şi îi insulţi pe oameni! Ruşine să îţi fie, că nu sunt slugile tale!”, s-a exprimat Diana Șoșoacă într-un live pe Facebook, în timp ce parlamentara PNL Pauliuc susținea un discurs.

„Sunteți FSN-ul care a ajuns la putere”

Ulterior, senatoarea independată a cerut cuvântul la tribună. S-a plasat în fața guvernanților și a dat curs derapajelor tipice, de altfel, sfidându-i pe toți. „Sunteţi nişte neruşinaţi. Şi voi şi ceilalţi care aţi stat ascunşi în Parlament, exact ca nişte şobolani. PSD, PNL sunteţi aceeaşi mizerie, sunteţi FSN-ul care a ajuns la putere. Este inacceptabil ceea ce faceţi, v-aţi bătut joc! Aveţi respect pentru poporul din ţară. Nu sunt huligani, nu sunt nişte nemernici, sunt poporul român!”, a spus Diana Şoşoacă, făcând referire la protest.

Amintim că Jandarmeria a anunțat că a aplicat un număr de 117 sancţiuni contravenţionale, până în prezent, participanților la protestul de marți, de la Palatul Parlamentului. Valoarea totală a acestora a ajuns la 198.800 de lei. Jandarmii au anunțat că au identificat în total un număr de 211 persoane care au fost implicate în aceste proteste.

Revenind însă, auto-proclamata „doamna de fier a României” a mai acuzat că în Parlament sunt „o groază de analfabeți funcționali”. „V-aţi pus cu mine, o să vă ia dracu pe toţi! O să vă iau pe rând pe fiecare, până veţi ceda în faţa poporului român. Neruşinaţii din Parlament au tupeu, nu au ţinut un moment de reculegere faţă de revoluţionari”, s-a mai exprimat Diana Șoșoacă.

George Simion cere tăierea bugetelor Serviciilor de Informații, după protestul de marți

În altă ordine de idei, în legătură cu manifestațiile din fața Palatului Parlamentului a susținut un discurs și co-președintele AUR George Simion, care a solicitat la dezbaterile pe Legea Bugetului ca sumele de bani alocate Serviciilor de Informații din România să fie tăiate.

„Tăiați bugetul serviciilor secrete că nu prea fac treabă, ați văzut ieri”, a precizat co-președintele AUR George Simion de la tribună.


Accesează: