Evenimentul Zilei > International > Scene cu impact emoțional. O polițistă din California a fost atacată de un bărbat agresiv. „Sunt specializat în a omorî asiatici” VIDEO
Scene cu impact emoțional. O polițistă din California a fost atacată de un bărbat agresiv. „Sunt specializat în a omorî asiatici” VIDEO

Scene cu impact emoțional. O polițistă din California a fost atacată de un bărbat agresiv. „Sunt specializat în a omorî asiatici” VIDEO

Mai mulți americani au sărit în ajutorul unei polițiste de origine asiatică, atacată de un bărbat care trebuia reținut. Unul dintre martori a relatat că atacatorul manifesta o dorință puternică de a o omorî pe polițistă. Mai mult decât atât, inculpatul a declarat că este "specializat în a omorî asiatici". 

O polițistă de origine asiatică, din San Francisco, a fost atacată de un bărbat anchetat de autorități pentru acte de abuz, în cartierul Chinatown. Agentul de poliție răspundea unor mesaje transmise de oamenii legii cu privire la un bărbat pe nume Contreras, care amenința oamenii din cartier. Chiar cu o zi înainte de atac, suspectul declara că este „specializat în a omorî asiatici”.

Mai mulți martori au sărit în ajutorul polițistei

Un videoclip difuzat de canalele de televiziune internaționale îl surprind pe Contreras atacând-o pe polițistă. Suspectul se afla chiar în apropierea sa și fost deranjat de solicitările acesteia. Polițista îi ceruse să se întoarcă și să-și ridice mâinile la nivelul capului, probabil pentru a-l aresta.
Bărbatul s-a conformat, însă după ce polițista l-a întrebat dacă se află în posesia unor arme, suspectul a început să o mobilizeze și să o atace. Polițista avea la spate o armă, însă i-a fost imposibil să se ajute de ea.
Mai mulți martori care au asistat la atacul asupra polițistei, i-au sărit în ajutor femeii. „Era un bărbat foarte bine făcut și nu îi dădea drumul. O strângea de parcă ar fi avut o dorință puternică de a o omorî”, a spus unul dintre martori.

Bărbatul are un istoric vast de arestări

Contreras, anchetat în prezent de autorități, are un istoric vast de arestări inclusiv în dosare de abuz a persoanelor în vârstă. De asemenea, potrivit presei internaționale, el a mai atacat și anterior un număr de agenți de poliție.

„Nu ar trebui să fie lăsat liber. Oamenii se tem de el și reprezintă un adevărat pericol pentru societate. Știu că vorbim despre doar un episod din viața unui om, dar având în vedere istoricul lui, nu l-aș lăsa liber”, s-a exprimat un alt martor care a sărit în ajutorul polițistei.

Autoritățile au informat că polițista a suferit câteva răni, însă nu sunt grave, conform edition.cnn.com.