Scenariu imposibil în timpul pandemiei. Trebuie să ne luăm gândul de la soluția asta

Scenariu imposibil în timpul pandemiei. Trebuie să ne luăm gândul de la soluția asta

Există mari neajunsuri pentru a pune în aplicare acest scenariu luat în calcul.

Există un scenariu legat de pandemia de coronavirus, care unora dintre specialiști li se pare a fi imposibil de pus în practică. Este cel legat de teoria conform căreia virusul ar trebui lăsat liber, să circule, pentru a crea o imunitate în masă. S-a vorbit despre așa ceva în condițiile în care izolarea completă ar duce la un dezastru social și economic, iar apariția unui vaccin care să anihileze total virusul pare imposibil de realizat în acest moment.

O imunizare în masă a fost încercată în Suedia și Marea Britanie, dar rezultatele au fost sumbre, pentru că în aceste două țări s-au înregistrat multe decese provocate de coronavirus. Medicul Constantin Ecobici a explicat de ce este foarte greu de pus în aplicare acest scenariu al imunizării de masă. Problema este că despre acest virus nu există foarte multe date certe.

„Unele lasă o imunitate pe viață”

„În principiu, orice infectare cu un virus ar trebui să lase un grad de imunitate la nivelul unei colectivități. Unele lasă o imunitate pe viață, altele imunitate temporară. Despre coronavirus nu se știe foarte exact, în momentul de față, ce fel de imunitate lasă. Nu are istorie suficientă ca să putem să spunem acest lucru.

Vorbim despre un virus cu o simptomatologie și un mod de manifestare care nu respectă toate regulile virusurilor pe care le știm deja. Din păcate nu are o istorie, ca în cazul celorlalte virusuri, pentru a putea trage o concluzie”, a declarat Constantin Ecobici, conform B1 TV.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii a anunțat legat de această problemă că, până în prezent, în urma prelucrării a 11.000 de teste din cadrul studiului de seroprevalenţă, procentul de imunizare la noul coronavirus este de 4,6%. „Studiu de seroprevalenţă - 4,6% - ultimul procent pentru trecerea prin boală. S-au recoltat 17.000 de seruri. Din acestea, s-au lucrat 11.000. Până acum procentul de imunizare este de 4,6%” a spus Tătaru.

 

Ne puteți urmări și pe Google News