Preda a spus că vede trei posibile scenarii legate de ședința în care PSD încearcă să-și regleze conturile.

„Nu sunt foarte multe posibilităţi. Una este aceea ca doamna Carmen Dan, care a făcut să explodeze acest conflict, să plece. Ar fi varianta cea mai simplă, pesediştii să realizeze că o persoană atât de incompetentă ca ministra de Interne nu mai poate să stea la Palatul Victoria", a spus europarlamentarul, la RFI.

„Cealaltă variantă este cea pe care înţeleg că Dragnea vrea s-o forţeze şi anume aceea de a-l îndepărta pe Tudose, de a-l sili să-şi dea demisia, asta în condiţiile în care e puţin probabil, mi se pare mie, scenariul în care pesediştii merg din nou în Parlament, cu o moţiune de cenzură împotriva propriului prim-ministru. Au făcut-o în cazul lui Grindeanu şi acum probabil că ar plăti nişte costuri semnificative, dacă ar repeta această formulă greu de imaginat într-o democraţie", a adăugat acesta.

„Mai e un scenariu, dar poate că e doar rodul unei speculaţii şi anume cel în care PSD realizează că e rău să vadă consecinţele dezastruoase ale deciziilor pe care le-au luat anul trecut, ca partid la guvernare şi să prefere să susţină de acum un Guvern minoritar, pentru a ataca Preşedinţia la anul din postura de partid de Opoziţie (…). Ăsta-i un scenariu care circulă. Ar putea lăsa responsabilitatea Executivului unei echipe pe care s-o controleze prin legile pe care le fac în Parlament, dar în acelaşi timp o echipă pe care ar transforma-o într-un sac de box şi atunci şi-ar putea vedea în fine visul de a trimite pe cineva la Cotroceni, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2000, dar asta e o speculaţie deocamdată”, a mai spus europarlamentarul.