Organizațiile județene din Buzău (7 parlamentari), Brăila (4 parlamentari), Dâmbovița (7 parlamentari), Giurgiu (5 parlamentari), Constanța (8 parlamentari) și Vrancea (5 parlamentari) au ajuns la un acord ca actualul cabinet Mihai Tudose să continue în funcție. 

În total, 36 de deputați și senatori PSD nu vor vota o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Mihai Tudose, au relatat surse din PSD pentru EVZ.

Majoritatea necesară răsturnării Guvernului în Parlament este de 232 de voturi. PSD și ALDE dispun de 243 de voturi, însă fără cele 36 de voturi ale parlamentarilor PSD din județele care-l susțin pe Tudose, Tudose nu poate să fie demis din funcție prin moțiune de cenzură.

De asemenea, Tudose se bucură și de sprijinul celor 11 parlamentari independenți din tabăra fostului premier PSD Victor Ponta.

Liderii PSD se reunesc în această seară, într-o ședință de urgență la sediul central al partidului, pentru a analiza dacă îl mai susțin în funcție pe premierul Mihai Tudose.

La rândul său, prim-ministrul vrea o restructurare masivă a Guvernului care să înceapă cu schimbarea ministrului de Interne, Carmen Dan, un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Te-ar putea interesa și: