Dănuț Pop a declarat la Realitatea TV că „tevatura” privind răsturnarea guvernului, retragerea ALDE din alianța de guvernare și alipirea de Pro România au ca scop punerea unui premier tehnocrat în fruntea Guvernului.

Președintele PER a adăugat că președintele Pro România, Victor Ponta, dă semnale că ar dori ca următorul premier să fie George Marior.

Dănuț Pop a mai spus că este posibilă o eventuală colaborare între Pro România și USR-PLUS, prin care Florian Coldea să revină în fruntea SRI.

„Criza guvernamentală se rezolvă foarte simplu. Nu vor să îl aducă acum. Vor să îl aducă după prezidențiale. Dacă au pus foarte mulți candidați împotriva doamnei Dăncilă, să nu intre în turul doi, să intre Barna în turul doi. Mizează că votanții PSD îl vor alege pe Barna și atunci Barna președinte, Maior prim-ministru și Coldea șeful SRI-ului”, a declarat Dănuț Pop la Realitatea TV.

Victor Ponta a declarat marți că că după căderea Guvernului Dăncilă va pune bazele unei alianțe PSD – Pro România – ALDE. Sorin Grindeanu este, în cărțile lui Ponta, premierul acestei troici care vrea să preia guvernarea.

„Am o soluție, dacă vreți o știre. După ce pică Guvernul Dăncilă, eu o să mă duc la foștii mei colegi de la PSD și la actualii colegi de Opoziție de la ALDE și o să le propun să facem un document prin care să-i spunem domnului președinte Iohannis că nu mai e Dăncilă, uitați de ea, că nici nu e parlamentar, dar noi ăștia 260 am obținut în 2016 aceste mandate și vă propunem să ducem guvernarea la bun sfârșit până la alegerile următoare. Prim-ministru trebuie să fie o persoană care să nu fie implicată politic. Nu trebuie să fie un premier de la PSD, de la Pro România că e partid prea mic sau de la ALDE”, a declarat Victor Ponta

Potrivit surselor EVZ, înțelegerea pentru alianța PSD – Pro România – ALDE, fără Dăncilă, este bătuță în cuie urmând să fie anunțată public joi, 10 octombrie.

Aceleași surse susțin că s-a stabilit și premierul cu care PSD – Pro România – ALDE va merge Cotroceni, Sorin Grindeanu.

Fostul șef SRI și actual ambasador în SUA al României, George Maior, a fost prezent la DNA pe 10 septembrie, fiind însoțit de o escortă în drumul spre audieri.

La ieșirea de la DNA, Maior a declarat că a avut o discuție „foarte plăcută” cu procurorii privind problema implicării sale în aranjarea vizitei lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu în SUA în ianuarie 2017.

George Maior a declarat că nu a avut nicio implicare.

„Domnul Dragnea poate să spună orice, discuția foarte plăcută în calitatea de martor. Mâine mă întorc în Statele Unite”, a adăugat George Maior.