Scapă de acnee în 4 pași: Clinici din București și Ploiești oferă evaluări și analize gratuite împotriva acneei, din 1 martie

Scapă de acnee în 4 pași: Clinici din București și Ploiești oferă evaluări și analize gratuite împotriva acneei, din 1 martie

Clinicile Bioderm din București și clinica Hello Dermaskin din Ploiești vor derula, pe tot parcursul lunii martie, o campanie care are ca scop educarea și informarea pacienților cu privire la acnee și tratamentul corect al acestei afecțiuni, de care suferă atât adolescenții, cât și adulții.

Pacienții vor beneficia de o evaluare gratuită menită să determine stadiul și cauzele acneei și de un examen micologic gratuit, foarte important în stabilirea diagnosticului și soluțiilor de tratament.

 

În clinicile participante la campanie, tratamentul acneei se bazează pe tehnologii de ultimă generație – fototerapie cu lumină albastră sau roșie – ca alternativă la tratamentul agresiv cu antibiotice.

„Am întâlnit, de-a lungul practicii medicale, foarte mulți pacienți cu acnee dezorientați, resemnați după o serie de tratamente eșuate. Din păcate, acneea este o afecțiune care nu lasă doar urme fizice, ci mai ales cicatrici psihice, care pot avea un impact mare asupra dezvoltării personale, îndeosebi la vârste mai fragede, la adolescenți. Am ales să lansăm această campanie în martie, atât pentru că este luna cadourilor, cât mai ales pentru faptul că la început de primăvară, foarte multe persoane sunt preocupate de detoxifiere, de purificare. Am gândit un program de eliminare a acneei în patru pași, pe care noi îl implementăm în clinicile noastre de foarte mult timp, cu succes. Oferim gratuit primul pas, pentru că vrem să le arătăm, astfel,  pacienților că acneea nu este o boală cu care trebuie să trăiască toată viața. Anul acesta, ne bucurăm că avem ca partener în campanie și clinica din Ploiești Hello Dermaskin, care se bazează soluții de tratament inovatoare”, a declarat Dr. Lucian Russu, medic dermatolog și fondator al lanțului de clinici Bioderm din Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum apare acneea?

Cauza principală a apariției acneei este flora microbiană de la nivelul pielii și a foliculului pilos, în special Propionibacterium Acnes. Propionibacterium Acnes este un bacil care trăiește în partea profundă a foliculului și care are un rol mare în producerea leziunilor inflamatorii din acnee. Terenul specific acneicilor, caracterizat prin îngrășarea pielii și modificarea microclimatului de la nivelul pielii favorizează colonizarea masivă cu bacilul Propionibacterium Acnes. Deși este o infecție bacteriană, acneea se poate trata și prin alte metode decât cu antibiotice, medicamente care au un impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, digestiv și întregului organism.

„Același efect de sterilizare a zonei pe care îl au antibioticele se poate obține, astăzi, printr-o terapie de ultimă generație: terapia cu lumină albastră, BLU-U (pentru acnee ușoară și moderată) sau Clear Light (pentru acnee severă). În țările din Vest, terapiile cu lumină albastră au devenit standardul de aur în tratarea acneei, substituind tratamentul cu antibiotice, care nu sunt întotdeauna eficace în această afecțiune și care pot avea efecte secundare agresive asupra organismului”, explică dr. Lucian Russu.

Tratamentul acneei în 4 pași

  1. Evaluare medicală. Pe lângă moștenirea genetică, factorii care țin de stilul de viață reprezintă principala cauză a afecțiunii, de la consumul de alimente semi-preparate (junk food, pizza, dulciuri în exces, băuturi carbogazoase etc.), până la factori care țin de stresul cotidian și igiena precară. Într-un efort de a scăpa de acnee, pacienții își spală tenul în mod repetat, își rup leziunile sau apelează la mai multe produse cosmetice în același timp, obicei care agravează problema, lăsând în urmă cicatrici greu de șters. În timpul evaluării medicale, un medic face „anamneza” acneei, identificând atât cauzele acesteia, cât și stadiul problemei. Printre aspectele urmărite sunt: stilul de viață, istoricul de tratament antiacneic, istoricul de expunere la soare, alergii etc. Evaluarea medicală este extrem de importantă în conturarea unui plan de tratament personalizat, croit pe nevoile pacientului. Evaluarea include și un examen micologic, care va stabili flora bacteriană care a determinat apariția acneei. Prin această analiză se elimină alte posibile afecțiuni și se stabilește planul de
  2. Consult dermatologic. După evaluarea medicală, pacientul este consultat de un medic dermatolog, care pune diagnosticul și care elaborează protocolul de tratament, cu terapiile necesare, frecvența și durata acestora. Tot în acest stadiu se fac și fotodocumente pentru a monitoriza evoluția.
  3. Curățare și hidratare. Înainte de începerea propriu-zisă a tratamentului anti-acnee, zona afectată este curățată prin dermabraziune superficială și hidratată, când este cazul.
  4. În tratamentul acneei, medicul urmărește mai multe obiective: a)tratarea Propionibacterium Acnes, b)reducerea inflamației și c)reducerea cicatricilor.
  • Tratarea Propionibacterium Acnes se realizează cu ajutorul terapiilor cu lumină albastră BLU-U (pentru acnee ușoară, moderată), Clear Light (acnee moderată, severă, comedoniană) și Omnilux Blue (acnee moderată și severă). Lumina albastră pătrunde în profunzimea pielii, sterilizând zona, iar rezultatele sunt vizibile în aproximativ trei săptămâni.
  • Reducerea inflamației se realizează cu ajutorul aparatelor de tip led cu emisie de lumină roșie 633nm – Omnilux Revive (acnee/rozacee, cicatrici, riduri fine) sau lumina galbena 830nm – Omnilux Plus (stimulează vascularizația și oxigenarea pielii).
  • Eliminare cicatricilor. Ultimul pas, la fel de important, este eliminarea cicatricilor post-acnee cu ajutorul laserelor: laserul CO2 Fractional, Laserul Erbium sau laserul Erbium + Radiofrecvență. Laserele produc vaporizarea celulelor de la suprafața pielii, stimulând sinteza de colagen și astfel obţinându-se ameliorarea evidentă a texturii şi a tonusului pielii.

Campania „Scapă de acnee în 4 pași” se desfășoară în clinicile Bioderm Floreasca (Calea Floreasca, nr. 111-113, sector 1, București), Bioderm Nord (Șoseaua Pipera-Tunari, nr. 44, Voluntari-Ilfov), Bioderm Eminescu (Strada Mihai Eminescu, nr. 42, sector 1, București) și clinica Hello Dermaskin (Strada Avram Iancu, nr.4, Ploiești). Programările pentru București se vor putea face la call-center 031.91.01, iar în Ploiești, pacienții se pot programa pentru evaluări gratuite la numărul 0731.608.254.