Scandalul zdruncină coaliția de guvernare. Legea offshore, ping-pong între Dragnea și Tăriceanu
- Căt ălina Iordache
- 5 octombrie 2018, 13:21
Negocierile în privința Legii offshore sunt interminabile în coaliția PSD-ADLE. Liderii celor două partide nu au ajuns la un numitor comun în ședința de vineri, iar votul din Camera Deputaților a fost amânat.
Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit în Parlament pentru a discuta despre Legea offshore, însă nu au ajuns la un punct comun, potrivit stiripesurse.ro, care citează Mediafax.
La discuțiile din biroul lui Dragnea a fost prezent și deputatul ALDE, Varujan Vosganian care susținea, zilele treute că partidul pe care îl reprezintă nu susţine propunerile PSD de modificare a Legii offshore. Deputatul a reclamat că modificările aduse de PSD sunt decise fără a avea niciun fel de impact bugetar calculat, fără respectarea normelor de tehnică legislativă, iar Guvernul şi autorităţile nu au transmis niciun punct de vedere cu privire la proiect.
Parlamentarii ALDE nu au susținut modificările Legii offshore făcute de PSD, prin care se măresc cotele de impozitare a veniturilor suplimentare obținute de investitori prin Legea offshore. Călin-Popescu Tăriceanu declara că modificările succesive ale proiectului de lege au dus la un sentiment de incertitudine pentru colegii săi de partid. „Solutia ar trebui sa fie una echilibrata. Si noi votam ca acest proiect de lege sa fie votat, sa fie adoptat in asa fel incat Romania sa nu devina pe viitor dependenta de gazele de import. Avem o resursa naturala pe care o putem folosi in mod judicios, care poate asigura independenta Romaniei si de asemenea poate da posibilitatea tarii noastre de a deveni un actor important in regiune care sa asigure stabilitatea energetica”, a precizat Tăriceanu.
Săptămâna viitoare va avea loc încă o încercare de rezolvare a disputei. Membrii ALDE se vor întâlni și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pentru a încerca să ajungă la un consens asupra formei Legii offshore.
Legea offshore reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.