Florin Cîțu a ținut să le dea „o veste bună bucureștenilor”. Ministrul a anunțat că inspectorii din Ministerul Finanțelor au trecut astăzi pe la Primăria Capitalei.

„O veste foarte bună pentru bucureșteni. Inspectorii MFP au lăsat astăzi o cerere pentru documente la Primăria Municipiului București. Mai exact, la cabinetul primarului. Vestea bună, tovarășa a plecat. Nu mai era nimeni pe acolo. Mâine vă spun despre ce documente este vorba. V-am spus că vor plati toți resposabilii de furtul banului public”, a anunțat Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Imediat a venit și reacția Gabrielei Firea, care a acuzat Guvernul Orban că duce țara spre prăpastie.

„Când specimene precum Orban si Cîtu conduc tara spre prapastie! Respectarea transparenţei decizionale privind #bugetul pentru 2021 le-ar arăta românilor, negru pe alb, ce le pregătește PNL pentru anul viitor: #austeritate! #PNLegalAUSTERITATE #RomaniiTrebuieSaStie”, a fost replica Gabrielei Firea, transmisă tot pe pagina de socializare.

Nicușor Dan: „S-au făcut multe nereguli în Primăria Capitalei”

La rândul său, Nicușor Dan a declarat, imediat după ce mandatul său a fost validat de Curtea de Apel București, că în Primăria Capitalei „s-au făcut multe lucruri în neregulă.

„Știți că am mai discutat subiectul acesta. În campania electorală am prezentat oameni și fapte, și eu aș paria că s-au făcut multe lucruri în neregulă acolo în primărie. Nu e scopul nostru să ne ocupăm de ce a fost în trecut, ci să rezolvăm lucruri pentru viitor, dar pe măsură ce ele ne vor fi aduse la cunoștință și vom avea obligația să le verificăm o le îndreptăm către instanțele competente, deci eu cred că a doua ipoteză pe care ați menționat-o e plauzibilă”, a declarat Nicușor Dan la B1TV.

Curtea de Apel Bucureşti l-a validat, luni, pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei, după ce instanţa a respins toate cele 52 de apeluri formulate în acest caz.

Decizia instanţei este definitivă. Pe 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, însă el nu şi-a putut prelua mandatul, deoarece decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane. Curtea de Apel a respins luni cele 52 de apeluri ca fiind tardiv formulate şi l-a validat pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general.