Scandalul jocurilor de noroc! Împătimiţii trebuie sa ştie asta

Scandalul jocurilor de noroc! Împătimiţii trebuie sa ştie asta

Poliţia Română a efectuat percheziţii domiciliare de amploare la persoanele bănuite că ar fi comercializat programe de calculator piratate utilizate la aparatele de joc cu căştiguri, tip „slot-machine”.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, la data de 14 februarie a.c., au efectuat 45 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Mureş, Gorj, Braşov, Constanţa şi Bacău. 

Activităţile s-au desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 Bucureşti, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale administrate de persoane bănuite de infracţiuni la legea drepturilor de autor. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, ai Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Gorj, Braşov, Constanţa şi Bacău. 

Din cercetări a reieşit că persoanele vizate ar fi comercializat, pe piaţa din România, programe de calculator piratate după creaţii intelectuale care fac obiectul drepturilor de autor, utilizate la aparatele de joc cu câştiguri, tip ,,slot-machine”.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Componentele aparatelor de joc contrafăcute ar fi fost realizate cu piese electronice specifice, achiziţionate din Taiwan şi China, fiind totodată implementate programe informatice copiate de pe versiunile originale. După implementarea pe plăcile de bază a programului de joc copiat, cei în cauză ar fi comercializat, în perioada 2009 – 2015, la mai mulţi operatori de jocuri de noroc din România, plăci contrafăcute. Astfel, persoanele vizate ar fi adus prejudicii materiale şi de imagine titularilor drepturilor de autor, cât şi utilizatorilor unor astfel de produse, prin alterarea rezultatelor jocurilor.