Informații de ultimă oră în scandalul biocidelor furnizate în spitale, iscat în urma anchetei care vizează firma Al Carina din Prahova, deținută de Dan Cruceanu. Surse din poliție au precizat că, din cercetările efectuate până în prezent, dezinfectanții au ajuns în peste 50 de unități medicale, la nivel național.

De asemenea, precizează aceleși surse, probele pentru biocide au fost trimise, pentru verificări, la Institutul Cantacuzino și la ICECHIM.

Pe 19 martie, polițiștii au efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide. „Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate”, a precizat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Potrivit anchetatorilor, în cursul anului trecut ar fi fost fabricate și comercializate către diverse unităţi medicale din România produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor. Concret, erau mult diluate.