Simona Halep (locul 5 WTA) a reușit o victorie fantastică, ieri, la Turneul Campioanelor, în fața sportivei din Canada cu origini românești Bianca Andreescu (4 WTA), scor 3-6, 7-6 (6), 6-4. După meci, Cosmin Hodor a pus-o la zid pe jucătoarea în vârstă de 19 ani.

Astăzi, Simona ne-a arătat o dată în plus că nu este nevoie să pleci din România pentru a face performanță la nivel înalt; românii trăiesc cu ideea greșită că rămânând în România nu pot face performanță.

Bianca este o campioană a Canadei, iar propunerea Simonei pentru noi este să fim campioni pentru România. Trebuie să mulțumim și părinților Simonei care nu au ales ideea finanțării unei alte țări și de a juca pentru un alt steag”, a scris Cosmin Hodor, pe Instagram.

În urmă cu două luni, Nicu Andreescu, tatăl jucătoarei, a mărturisit că fiica sa vorbește cu părinții ei în limba română. „Bianca a început tenisul în România, la 6 ani. Soția s-a mutat împreună cu Bianca acolo, am vrut să începem un business. Doi ani și jumătate a făcut tenis acolo. De acolo știe și limba, știe să și scrie. Noi vorbim acasă în română și asta o ajută.

Mergem acasă în fiecare an, în Vâlcea, la familie. Ea trebuie să vorbească românește și asta a ajutat-o foarte mult. Sper să nu uite niciodată limba română”, a spus Nicu Andreescu, pentru RTVNY.