UPDATE: Învăţătoarea în vârstă de 43 de ani din Satu Mare a fost arestată preventiv după ce a pulverizat spray lacrimogen către doi copii, de 6 ani şi de 7 ani.


Profesoara se va prezenta în fața instanței pentru a răspunde pentru acțiunile sale. 
„Ceea ce vă pot spune este că nu a știut să gestioneze situația. S-a întâmplat în timpul orei de curs, iar în jurul orei 10.30 am fost informat că doamna profesoară a dat cu spray paralizant în clasă.
Doamna este suplinitor calificat, a participat la concursul județean din Satu Mare. Și a fost repartizată pe 6 septembrie la școala noastră. Este primul contact dintre școală și profesoară.
Comportamentul era normal când am cunoscut-o. I-am prezentat clasa, copiii, și chiar le-a adus surprize în prima zi de școală. A greșit. E clar. Orice ar fi făcut copiii, un cadru didactic nu ar trebui să aibă asupra sa o armă albă. Copiii vor fi consiliați. Nu cunoaștem detalii din trecutul dânsei”, a declarat directorul școlii pentru Antena3.

„Profesoarei în cauză i s-a desfăcut contractul de muncă şi, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta la catedră. Mi-aş dori însă mai multă atenţie din partea celor care eliberează adeverinţele medicale pentru cadrele didactice, pentru că noi nu putem contesta aceste avize medicale”, a conchis Călin Durla, directorul școlii.