Scandal uriaș la Loteria Română! Adevărul despre concursul pentru un post - cheie. Unicul candidat stârnește mari controverse

Scandal uriaș la Loteria Română! Adevărul despre concursul pentru un post - cheie. Unicul candidat stârnește mari controverse Tragerea Loto: Sursa foto: Arhiva EVZ

Un nou scandal are loc la Loteria Română. După numirea în fruntea instituției a lui Bogdan Pătru, fost muncitor necalificat, un alt concurs este periclitat. Pentru funcția de șef la Resurse Umane există un singur candidat, Minodora Duneață-Dovlete, acuzată public pentru că își bătea elevii cu mătura.

Loteria Română ar fi trebuit să susțină un concurs pentru ocuparea postului de șef la Resurse Umane pe data de 23 martie 2023. Fără un motiv concret, concursul a fost anulat. Recent, Loteria a anunțat faptul că, până la urmă, concursul se va desfășura pe 6 mai.

Controversa cea mai mare este cu privire la persoana care candidează pentru a ocupa fotoliul de șef la Resurse Umane. Potrivit surselor, Minodora Duneață-Dovlete și-a depus candidatura, fiind singura aspirantă pentru acest post-cheie în cadrul Loteriei Române, o companie cu peste 3.000 de angajați, potrivit fanatik.ro.

Loteria Română a anunțat oficial suspendarea concursului din 23 martie, fără să fie precizat un motiv anume pentru care a fost luată o astfel de decizie.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Începând cu data de 23.03.2022, concursul pentru ocuparea postului vacant de sef serviciu din cadrul Serviciului Resurse Umane, având ca dată de organizare a concursului 28.03.2022, se suspendă până la o dată ce va fi comunicată ulterior pe site-ul CNLR-SA”, se arată în comunicatul Loteriei Române la vremea respectivă.

Minodora Dovlete nu are deloc o imagine bună în spațiul public. În anul 2008, ea a fost acuzată că ar fi bătut elevii cu mătura. Realitatea.net a postat la acea vreme un articol sub titlul de ”O învăţătoare din Dâmboviţa este acuzată că îi bate şi îi terorizează pe elevi”.

”Scandal la o şcoală din Dâmboviţa, unde o învăţătoare este acuzată de părinţi că-i înjură pe micuţi şi îi bate cu mătura. Femeia, care a fost mutată disciplinar de la o altă şcoală, neagă acuzaţiile şi spune că directorul ar fi de vină. Ceilalţi profesori susţin însă varianta părinţilor şi au propus inspectoratului şcolar să-i desfacă învăţătoarei contractul de muncă.

Un adevărat război s-a pornit în şcoala din comuna dâmboviţeană Râncaciov, de când a venit învăţătoare. ”Doamna are un comportament violent. Îi bate şi le vorbeşte urât”, spune părintele unuia dintre elevi. Directorul recunoaşte şi el că învăţătoarea îi agresează pe elevi atât fizic, cât şi psihic. ”Nu ne-ar deranja dacă le dădea doar o palmă, ustura puţin şi le trecea, dar răspunsul la teroarea asta psihică o să-l vedem peste mulţi ani”, susţine directorul instituţiei.

Nici învăţătoarea nu se lasă mai prejos, şi îl acuză pe director de violenţă. ”A venit directorul şi mi-a dat o palmă, e plângere la poliţie”, a precizat învăţătoarea Minodora Dovlete.

În paralel, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa face o altă anchetă, după ce a primit 18 plângeri de la părinţi, dar şi propunerea consiliului profesoral de desfacere a contractului de muncă. ”Dânsa a mai avut probleme. Există un dosar întocmit anul trecut. Păreau că s-au rezolvat problemele, dar doamna a recidivat”, a precizat Maria Dragomir, inspector şcolar adjunct, ISJ Dâmboviţa”, nota realitatea.net despre cazul Minodorei Dovlete, profesoara care și-ar fi agresat elevii.

Minodora Dovlete, numire cu scandal în cadrul Primăriei Târgoviște

Doi ani mai târziu, ziarul Adevărul publica un amplu material sub titlul ”Clientelismul este în floare la Primăria Târgovişte”. Acesta o avea în prim plan pe Minodorei Dovlete, recent angajată în cadrul Primăriei Târgoviște, și tot într-o postură nefericită.

”În administraţia târgovişteană au fost angajate persoane apropiate primarului sau colaboratorilor acestuia. Juriştii Primăriei Târgovişte au găsit chichiţe prin care să fenteze ordonanţele Guvernului Boc de blocare a posturilor publice.

Minodora Dovlete a fost angajată pe 16 martie 2009, când opera Ordonanţa nr. 223/31 decembrie 2008, prin care se suspenda ”ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen, dar a căror procedură de ocupare nu s-a finalizat”. Probabil, la baza angajării a stat excepţia prevăzută în alineatul 3, articolul 1: ”La propunerea ordonatorilor principali de credite, Guvernul poate aproba exceptarea de la prevederile alin. 1”.

Secretarul Cătălin Chiru Cristea susţine că la data angajării Minodorei Dovlete posturile nu erau blocate, raportându-se doar la Ordonanţa 34/14 aprilie 2009. A pierdut însă pe drum Ordonanţa 223/31 decembrie 2008. Minodora Dovlete a lucrat ca învăţătoare la Şcoala Râncaciov, de unde a plecat cu mare tam-tam, fiind acuzată de părinţii copiilor şi de unii colegi de serviciu că avea un comportament abuziv faţă de elevi. Cazul său a fost tratat la vremea respectivă în toată mass-media naţională”, amintea și ziarul Adevărul la acea vreme.

Loteria Română, numiri care stârnesc controverse

La începutul lunii martie a acestui an a avut loc o schimbare în fruntea Loteriei Române. Florin Spătaru, ministrul Economiei, a anunțat înlocuirea lui Vlad Cristian Soare din funcția de director general al Companiei Naționale Loteria Română cu Bogdan Pătru (62 de ani), așa cum a informat G4media.ro.

Noua numire a fost o adevărată controversă. Noul director al Loteriei Române a absolvit facultatea la 52 de ani, a condus o companie înființată de Gabriela Firea și a activat în imobiliare și a vândut televizoare. Având în vedere informațiile din CV, instalarea lui Bogdan Pătru într-o funcție de asemenea importanță a fost una cel puțin surprinzătoare, potrivit economedia.ro.

”Pătru a fost, până acum un an, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București, una din celebrele 22 de companii înființate de fostul primar al Bucureștiului Gabriela Firea și printre puținele care au rămas încă în activitate. Potrivit CV-ului său, el a fost muncitor necalificat la începutul carierei și a terminat o facultate economică la 52 de ani”, nota sursa citată despre Bogdan Pătru.