Scandal uriaș în showbiz cu Smiley și Damian Drăghici. Dinu Maxer a dat cărțile pe față

Scandal uriaș în showbiz cu Smiley și Damian Drăghici. Dinu Maxer a dat cărțile pe față Sursa foto: Youtube

Smiley și Damian Drăghici, unii dintre cei mai în vogă artiști din România, au lansat de curând piesa „S-a furat mireasa”. Pentru această melodie au fost aspru criticați de Dinu Maxer. Cel din urmă susține că ai săi colegi s-au inspirat din repertoriul său.

Smiley și Damian Drăghici acuzați plagiat

Featuring-ul lui Smiley și Damian Draghici a fost lansat la aproximativ un an după momentul în care Maxer ar fi introdus piesa respectivă în repertoriul autohon. Dina Maxer a venit cu ceva clarificări în acest sens pentru a lămuri întreaga situație.

La scurt timp după lansarea piesei „S-a furat mireasa”, Dinu Maxer a constatat că cei doi artizani ai melodiei au preluat o piesă mai veche produsă de Dinu, deși, spune Cancan, linia medodică și versurile sunt diferite. Cu toate acestea, Maxer și-a asumat paternitatea pieseii respective.

Smiley

Sursa foto: HaHaHa Production

Ce spune Dinu Maxer

„Ieri când am văzut pe Facebook, am ținut să menționez că prima piesă în România „S-a furat mireasa” este compusă de mine, fiindcă încă o dată remixul lui DJ Optik nu este o piesă, este un remix. Eu am reînviat trendul acesta cu „S-a furat mireasa” acum cinci ani. L-am relansat anul trecut și am văzut că au apărut tot mai multe piese, ceea ce m-a făcut să declar că mă bucur că sunt sursă de inspirație pentru colegi. Oricum nu este prima dată când se întâmplă”, a spus Dinu Maxer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, Dinu Maxer că s-a mai confruntat în trecut cu astfel de situații și tocmai de accea refuză să speculeze că Smiley și Damian Draghici s-ar fi inspirat din piesa lui.

„Nu vreau să se întâmple cum s-a întâmplat cu trupa pe role. În 2002 eu am lansat o trupă pe role, prima din România care cânta pe role, se numeau Kiss. După câțiva ani, cineva a lansat o altă trupă pe role.

Din cauză că cea de-a doua trupă a fost mai de notorietate ca a mea, ei au ținut sus și tare că ei sunt prima trupă pe role din România și a apărut cineva. Pe vremea aceea nu era atât de dezvoltat online-ul cât să vezi imediat, a apărut cineva și a zis că nu este adevărat, a lui Dinu Maxer a fost prima”, a mai precizat fostul soț al Deei Maxer, pentru sursa citată.

Dinu Maxer

Cum l-a cucerit Magdalena pe Dinu Maxer. Ar putea ajunge curând la altar. Sursa foto: Arhiva EVZ

Smiley și Damian Drăghici acuzați de furt intelectual

În 2019 Dinu Maxer a compus piesa cu pricina pentru o artistă din Moldova, piesă care a fost pe placul fanilor. Drept urmare, anul trecut, după ce a divorțat de Deea Maxer, Dinu a decis să facă un remake al melodiei respective. Cântărețul a explicat de ce Smiley și Damian Draghici l-au deranjat atunci când au preluat un stil similar.

„Nu vreau să se creadă, să se audă sau să se comenteze după ce ei, prin notorietatea lor, vor duce piesa la urechile tuturor românilor, nu vreau să se creeze senzația că eu i-am copiat. Vreau să se știe de la început că eu am scris această piesă, eu am făcut prima piesă „S-a furat mireasa” în România, acum cinci ani.

Are 4.4 milioane de vizualizări pe YouTube, ceea ce este foarte mult pentru un canal independent cum este al meu și faptul că eu am refăcut-o anul trecut și încă o dată mi se pare că este foarte aproape de relansarea piesei mele să vină cineva cu același titlu. Așa mi se pare mie, poate greșesc”, a mai spus artistul.