Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal uriaş în lumea celebră a designerilor: România plagiată peste ocean!
Scandal uriaş în lumea celebră a designerilor: România plagiată peste ocean!

Scandal uriaş în lumea celebră a designerilor: România plagiată peste ocean!

Nu ar fi primul caz de acest gen dar, de data acesta este implicată România. Un designer celebru, a fost acuzat că a plagiat haina tradițională românească! Este vorba despre designerul american Tory Burch care a fost acuzată că ar fi plagiat o haină tradițională românească. Fotografia este grăitoare, a fost copiat modelul integral.

Reprezentanții brandului au făcut astăzi o postare pe pagina oficială de facebook: "În încercarea noastră de a rezuma colecția, am omis o referința la o frumoasă haină românească, ce a inspirat una dintre piese. Fie că e România, Uganda ori Franța, suntem un brand care ține să celebreze femeile din toate țările și culturile.”, dar nu a fost suficient.

Internauții au acuzat-o spunând că explicația ei nu este o scuză și că ar trebui să se revanșeze oferind bani artizanilor din România.

Tory Burch a prezentat ținuta ca una dintre creațiile sale noi, care ar fi fost inspirată din cultura africană.

Dar, comunitatea ”La blouse roumaine” i-a cerut public designerului american să admită că haina este copiată după modelul românesc, aflat în patrimoniul muzeului Metropolitan de artă din New York, titrează unica.md.