Evenimentul Zilei > Monden > Scandal uriaș după ce 20 de persoane s-au îmbolnăvit de HIV la un centru SPA de lux. Metoda face furori și în România
Scandal uriaș după ce 20 de persoane s-au îmbolnăvit de HIV la un centru SPA de lux. Metoda face furori și în România

Scandal uriaș după ce 20 de persoane s-au îmbolnăvit de HIV la un centru SPA de lux. Metoda face furori și în România

Un centru SPA, de lux, din Statele Unite ale Americii (SUA) are parte de acuzații grele, după ce mai multe persoane au reclamat faptul că au contractat HIV.

Clientele unui SPA VIP au contractat HIV după ce au apelat la cunoscuta „terapie vampir”. Procedura este folosită și de către o serie de vedete autohtone. Patroana unui SPA de lux, din New Mexico (SUA) are parte de un val de acuzații foarte grave, ce vizează infectarea mai multor cliente. Ca și cum nu ar fi suficient, ea mai este vizată și de alte învinuiri. Cum ar fi spălare de bani, evaziune fiscală și practicarea medicinei fără licență, anunță siteul retetesivedete.ro.

Mai multe americance s-au îmbolnăvit de HIV din cauza procedurilor

Problema salonului care se numește pompos VIP SPA este legată de modalitatea în care au avut loc acele proceduri care s-au lăsat cu infectarea clientelor. Patroana se numește Maria Ramos de Ruiz, are 59 de ani, iar acuzațiile i-au fost aduse la cunoștință, la mijlocul aceste săptămâni de Procuratura Generală din New Mexico.

O anchetă îndreptată către Maria Ramos de Ruiz a fost începută în urmă cu doi ani după ce „cel puțin doi dintre clienții salonului au contractat HIV. Persoanele în cauză apelaseră la „tratamente faciale vampir”. Adică, retragerea și reintroducerea sângelui unui client în față, cu micro-ace. Tratamentul este folosit pentru a reîmprospăta pielea, conform sursei citate.

Se lucra în condiții improprii, periculoase pentru sănătate, iar patroana nu mai avea licență

Patroana avusese eliberată o licență de cosmetică, Dar aceasta nu mai aera valabilă din anul 2013, Ani de zile, ea a practicat aceste proceduri ilegal. Inspectorii care au investigat cazul au mai au descoperit numeroase încălcări ale codului de sănătate și practici nesigure de control al infecțiilor”, inclusiv ace neambalate. Sângele era pur și simplu aruncat în chiuveta bucătăriei, iar seringile neetichetate erau puse lângă alimente în frigider.

Această procedură a avut succes și în țara noastră, mai multe vedete apelând la ea. Lili Sandu sau Nicoleta Luciu sunt două dintre personajele cunoscute care au făcut uz de această metodă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.