Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal pe averea lui Toma Caragiu: „Mimi îl înnebunea, îl înşela, era un nimeni pe lângă el”
Scandal pe averea lui Toma Caragiu: „Mimi îl înnebunea, îl înşela, era un nimeni pe lângă el”

Scandal pe averea lui Toma Caragiu: „Mimi îl înnebunea, îl înşela, era un nimeni pe lângă el”

Un nou scandal tulbură societatea "mondenă" românească: soţia actorului Toma Caragiu revendică averea acestuia. Scandalul a izbucnit iniţial în 2009, când Elena Caragiu a lansat în România o carte în care îşi declara iubirea nemăsurată purtată marelui actor. Neştiute sunt însă căile iubirii când este vorba despre avere…

În 1963, Toma Caragiu se căsătorea cu o fată fermecătoare, minionă, cu ochi superbi, alintată "Mimi". Actriţa Elena Bichman, aflată şi ea la a doua căsnicie ca şi Toma. După tragica moarte a artistului, Mimi părăsea în 1978 ţara şi se stabilea în SUA, continuându-şi viaţa sub numele de Helen Cara-Chester.
Se pare că această căsnicie nu a fost dintre cele mai fericite pentru Toma. Vocile din lumea teatrului şi filmului comentând mai mult în şoaptă şi din respect pentru memoria marelui actor despre temperamentul mai…aventuros al actriţei. "Îl înnebunea, îl înşela, era un nimeni pe lângă el", au declarat, pentru EVZ, surse care i-au cunoscut pe soţii Caragiu.
Elena Caragiu are însă o altă viziune asupra acestei relaţii. În 2009 îşi lansa la Bucureşti cartea "O simpla vizită" (Editura Palimpset), dedicată iubirii pe care a trăit-o alături de Toma.
"În mod deliberat, când am ajuns în America, am refuzat «să mă plâng» sau «să regret» viaţa mea din trecut. M-ar fi durut prea mult să-mi amintesc de tot ce am pierdut. Nu am vrut niciodată să privesc înapoi, aş fi înnebunit. La ce bun să mă gândesc la sacrificiile şi la renunţările mele, la condiţiile tragice în care am părăsit ţara, livada, şi casa mea de la Snagov unde am sărutat pământul înainte de a pleca, la părinţii mei bătrâni şi rămaşi singuri?", spune Elena Caragiu în carte.
Toma, în viziunea fostei sale soţii, este "îndrăgostit, fascinant, romantic, duios", capabil să îşi aştepte o viaţă iubirea şi, după 15 ani de căsnicie să o întâmpine cu flori, la aeroport.
"A fost extraordinară căsnicia noastră, mai mult decât fericită. În America se spune «You cannot judge you life with number of breaths, you can only judge with minutes taking your breath away». Nu a fost ceva comod pentru nici unul dintre noi, nu a fost un lucru simplu, dar aceste momente au fost unele care taie respiraţia. Şi nu am mai întâlnit şi nu voi mai întâlni o asemenea iubire. Şi de-asta am crezut că trebuie ca lumea să ştie adevarul. Tot ce am scris este 99,99% adevărat", subliniază în carte doamna Caragiu.
CITIŢI ŞI:

  • Elena Caragiu: O ghicitoare i-a prezis moartea lui Toma Caragiu
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News