Inițial a existat o înțelegere făcută între Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă, iar apoi din ALDE și PSD au fost multe voci nemulțumite care au spus că nu îl vor vota pe Isărescu pentru încă un mandat la BNR. 

Până în momentul de față, surse aproapiate conducerii coaliției de guvernare spun că cei doi nu s-au răzgândit în ceea ce-l priește pe Isărescu, îl sprijină pentru un nou mandat, doar că s-a schimbat abordarea parlamentarilor PSD, notează antena3.ro

 

Luni, într-o ședință a PSD, aceștia au decis să nu-l voteze pe Mugur Isărescu. 

Marți, însă, într-o ședință foarte scurtă a coaliției de guvernare, aceștia și-au schimbat opinia în privința lui Isărescu și sunt dispuși să-l susțină pentru un nou mandat. 

Fostul Ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că nu îl va vota la BNR pe Mugur Isărescu indiferent de poziția partidului său. Alaturi de aceasta, mai multe voci din PSD si-au exprimat nemulțumirea pentru ca actualul guvernator să mai primească un nou mandat la Banca Națională.

 

Pe de altă parte, liderul PNL Ludocic Orban a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că Mugur Isărescu va primi sprijinul partidului pentru un nou mandat la BNR.