Scandal la vama Nădlac: zeci de oameni băgați în carantină, din greșeală

Sursa foto: Arhiva EVZ

Sute de români ajunși în vamă la Nădlac au fost băgați în carantină „din greșeală”, susține chiar directorul DSP Arad, Horea Timiş.

Scandal cu sute de persoane la Vama Nădlac, unde oamenii sunt băgați în carantină „din greșeală”

O altă problemă cu care se confruntă vameșii este nemulțumirea românilor legată de timpul de așteptare.

Mulți dintre ei sunt revoltați că trebuie să stea în carantină, deși au testul Covid-19 făcut.  Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a explicat la Digi24 situația din vama Nădlac.

În vama Nădlac, în ultimele 8 ore au fost băgați în carantină peste 800 de oameni. Directorul DSP Arad susține că de la începutul 2021, zeci de oameni au fost carantinați „din greșeală”.

Scandal la vama Nădlac: zeci de români băgați în carantină „din greșeală”

Este vorba de vama Nădlac I și II, unde peste 800 de români au intrat în carantină la intrarea în țară.

Pe lista galbenă sunt 67 de țări, între care și Marea Britanie, pentru care se instituie automat măsura carantinei pentru două săptămâni.

Ce spune directorul DSP Arad?

„Asiguram triajul epidemiologic în vama dar aplicăm legislația în vigoare.

Știu că există nemulțumiri, toți colegii le sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de așteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înțeles de toată lumea.

Adesea au loc și erori, din cauza numărului mic de angajați care trebuie să facă triajul epidemiologic al celor care intră în țară, astfel că, de la începutul anului zeci de persoane au fost carantinate din greșeală”, a precizat directorul DSP Arad, Horea Timiş.

Care este cauza unor astfel de „greșeli”?

Directorul DSP Arad știe de situația de la granița țării, însă susține că aceasta se datorează lipsei de personal.

„Noi avem o problema, nu avem personal. Angajații sunt epuizați, nu mai fac față numărului mare de persoane.

Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni.

Lipsa de personal se datorează faptului că medicii școlari și asistenții medicali s-au reîntors la școală, iar în vamă au ajuns să mai lucreze doar „douăzeci și ceva de persoane”, în timp ce, ca totul să meargă bine, este nevoie de cel puțin încă 21 de angajați”, a declarat mai Horea Timiş, conform sursei citate.