După ce o pensionară a intrat în direct la România TV și și-a spus nemulțumirile față de pensia mică pe care o primește, Claudiu Săftoiu, invitat în emisiunea lui Lili Ruse, a susținut că dezbaterile pe acest subiect sunt menite doar să crească audiența postului.

Faptul că o doamnă absolut respectabilă se declară speriată de zvonistica aceasta pe care inclusiv în dezbaterile acestea dintre noi e saltată, probabil pentru rating…” Mai mult, acesta a susținut că anunțul autorităților privind pensia mică este doar o „zvonistică”.

Moderatoarea emisiunii a intervenit și i-a cerut invitatului său să facă dovada acuzațiilor sale.

„Este a doua oară când veniți în această emisiune și faceți o acuzație pe care nu o puteți proba. Vreți să vă citez declarațiile ministrului Muncii și ale premierului despre înghețarea pensiei minime?” Răspunsul lui Săftoiu că aceste declarații sunt doar „discuții”, a pus capăt răbdării moderatoarei TV care a ridicat tonul la invitatul său.

Dialogul dintre cei doi a fost tensionat, iar Lili Ruse l-a amenințat pe Claudiu Săftoiu că e ultima oară când este invitat în emisiunea sa.

Lili Ruse: Cum sunt discuții? Dom`ne, stați puțin. Atunci, stimați telespectatori, începând de mâine, credeți-mă pe mine, Lili Ruse, se măresc salariile cu 200%. Că mâine vin pe post și spun: ups, mă scuzați. Când faceți o acuzație vă rog frumos să o susțineți.

Claudiu Săftoiu: Dumneavoastră speriați oamenii.

Lili Ruse: Cum adică noi speriem? Am spus eu cu gura mea? S-a decis în 18 decembrie. Dacă dumneavoastră nu înțelegeți nu plecați de la premisa că nimeni nu înțelege. Este a doua oară când veniți în această emisiune și faceți acuzații. Vă spun că va fi și ultima. Dumneavoastră nu vă puteți susține acuzațiile. Încercați să nu mințiți!

Claudiu Săftoiu: Eu nu mint.

Lili Ruse: Ba da, mințiți. Sunteți incredibil. Vreți să inventez declarații care nu există? Fac presă de 25 de ani, dar așa ceva nu am văzut în viața mea.