Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal la Primăria Timișoara. Primarul acuzat de hărțuire! 2,5% muncă, restul Facebook…
Scandal la Primăria Timișoara. Primarul acuzat de hărțuire! 2,5% muncă, restul Facebook…

Scandal la Primăria Timișoara. Primarul acuzat de hărțuire! 2,5% muncă, restul Facebook…

O funcționară din cadrul primăriei Timișoara îl acuză pe primarul Nicolae Robu că o hărțuiește. A pus să fie urmărită, a adus-o  în fața Comisiei de Disciplină, toate astea după ce a mutat-o într-un birou minuscul: 2,86 metri lungime și 1,32 lățime. 

Mirela Toc, funcționară în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, a chemat, luni, presa, să asiste la ședința Comisiei de Disciplină care o convocase  la ora 11. Totul după ce edilul a acuzat-o că în loc să lucreze, în ultima lună a anului trecut, a stat pe Facebook.

Mirela Toc a lucrat în cadrul fostei Direcții Tehnice, apoi cu asociațiile de proprietari din oraș, după care la Serviciul Relaționare cu Cetățenii, iar de anul trecut e mutată la Biroul Salubrizare. Cu această nouă încadrare a primit și biroul de pitici.

Luni, cazul a fost amânat, pentru strângere de probe. Conform primarului, femeia ar fi lucrat doar 2,5% din timpul alocat în luna decembrie, deci ar fi fost remunerată fără drept. ”Mirela Adriana Toc nu și-a exercitat atribuțiile de serviciu în cadrul Biroului Salubrizare și a folosit calculatorul în scop personal timp de aproximativ 52 de ore și 30 de minute. Conform fișei de pontaj, Mirela Adriana Toc a avut 10 zile lucrătoare pontate în luna decembrie 2019, astfel cumulând 80 de ore lucrate.

Din totalul de 80 de ore, aproximativ 52 ore și 30 minute a desfășurat activități de pe calculatorul de serviciu în scop personal. Adică aprox. 65% din orele lucrate în luna decembrie nu a muncit în interesul PMT și pentru timișoreni”, a scris edilul-șef în sesizarea depusă la Comisia de Disciplină.

”În luna decembrie, șeful meu direct, Daniel Coraș, mi-a dat ca sarcină de serviciu să întocmesc un proiect de hotărâre, referate privind regulamentul de colectare și transport al uleiului uzat, regulamentul de colectare a bateriilor și acumulatorilor, diverse variante pe care i le-am trimis. M-a trimis la Târgul de Crăciun, să întreb comercianții dacă au contract cu o firmă pentru colectarea uleiului uzat… or, toate aceste mailuri se găsesc în calculatorul meu și, culmea, nu se regăsesc în tabelul făcut de domnul primar. (…)

Voi sesiza Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, pentru că trebuiau să-mi aducă la cunoștință că este monitorizat calculatorul meu. Primarul mă hărțuiește (…) Altfel ar fi venit cu acuzații mult mai consistente, nu că mă uit pe Facebook. Știam că sunt urmărită, Tocmai de aceea nici n-am accesat de pe calculatorul de serviciu”, a povestit Mirela Toc, conform Tion.ro.