Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal la Liceul „Margareta Sterian” din Buzău. „Fiul meu a fost exmatriculat pentru că mergea la cursuri suplimentare de artă!”
Scandal la Liceul „Margareta Sterian” din Buzău. „Fiul meu a fost exmatriculat pentru că mergea la cursuri suplimentare de artă!”

Scandal la Liceul „Margareta Sterian” din Buzău. „Fiul meu a fost exmatriculat pentru că mergea la cursuri suplimentare de artă!”

Unul dintre cele mai bine cotate licee de arte din România este scena unui adevărat război între conducerea unității și un elev rebel, dar foarte talentat

M ama unui elev al Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău este diperată și spune că fiul ei ar fi fost exmatriculat pentru că mergea la cursuri suplimentare de „arta actorului” la „Palatul Copiilor” din oraș.

Atitudinea rebelă i-a agravat situația!

„Problemele au început de anul trecut, când fiul meu i-a scris într-un test profesoarei de istorie că nu s-a pregătit pentru lucrare, deoarece nu a înțeles lecția. Am fost chemată într-o ședință la care au participat mai mulți profesori, alături de directoarea Mioara Sîngeorzan. Au sărit precum șacalii asupra mea, am izbucnit în plâns și mi s-a sugerat ca ar fi bine să-l transfer. Nu am vrut să-l transfer deoarece este talentat și-i place ceea ce face. În paralel, el mergea și la cursurile de la Palatul Copiilor, iar din acest motiv a și fost exmatriculat”, ne-a spus Simona Ungureanu, mama elevului exmatriculat.

Unul dintre foștii profesori ai elevului, dar care în prezent nu mai predă la acest liceu, ne-a confirmat spusele Simonei Ungureanu.

„Am refuzat să dau notă mică”

„Directoarea liceului ne-a sugerat să-i dăm lui Dan notă mică la examenul de sfârșit de an (n.r- în 2014), astfel încât să fie declarat necorespunzător. Am refuzat să dau notă mică, pentru că elevul era cel mai bun din clasă. Din septembrie anul trecut, eu nu mai sunt profesor la acest liceu. Am plecat pentru că am avut multe neînțelegeri cu conducerea școlii. Predau acum Arta actorului la Palatul Copiilor, cursuri care sunt gratuite și unde elevii veneau la aceste ore suplimentare. Ei bine, faptul că elevii veneau la mine la cursuri nu a fost deloc pe placul directoarei de la liceu, iar copiilor li s-a interzis să mai vină la palat. Singurul care a sfidat această regulă a fost Dan, iar de aici a început conflictul și au găsit motive să-l dea afară!” , ne-a declarat profesorul Adrian Constantin.


FOTO: Elevul Dan UngureanuRecent, elevul a fost exmatriculat, dar asta și după ce Dan a mai avut un derapaj disciplinar, atunci când la simularea de Bacalaureat din acest an a desenat o svastică pe o ciornă, în semn de protest față de o profesoară.

„Consider că s-a comis un abuz în ceea ce privește exmatricularea copilului meu. Tocmai de aceea am depus o plângere penală la Parchet. Băiatul este talentat, iar muzica și teatrul sunt totul pentru el?!”, mai spune mama elevului, care a făcut o contestație și la Inspectoratul Județean, iar în prezent așteaptă un răspuns favorabil. Între timp, până se va lua o decizie, tânărul este obligat să stea acasă și să piardă, practic, timp prețios pentru viitorul lui, iar tot ce a studiat până în prezent se poate duce pe apa sâmbetei.

Directoarea nu-i mai dă șanse

„Conform regulamentelor interioare ale liceelor de artă din România, elevii acestor școli nu au voie să desfășoare activități în alte unități de învățământ. Dar nu asta a fost problema elevului Ungureanu, ci faptul că el a avut nenumărate acte de indisciplină, așa cum am înțeles de la reprezentanții liceului. Consider că s-au îndeplinit toate procedurile legale de exmatriculare”, ne-a declarat Geta Burducea, șefa Inspectoratului Școlar Județean Buzău. „Elevul Dan Ungureanu a avut dese derapaje indisciplinare, care au afectat de multe ori activitatea clasei din care făcea parte. Avem plângeri de la colegii lui și nu cred că-l putem primi înapoi”, ne-a declarat și Mioara Sîngeorzan, directoarea liceului din Buzău