Evenimentul Zilei > Justitie > SCANDAL MONSTRU ÎN JUSTIŢIE. A venit şi confirmarea oficială. CE S-A ÎNTÂMPLAT la puţin timp DUPĂ CONTROLUL DE LA DNA? Detalii-bombă!
SCANDAL MONSTRU ÎN JUSTIŢIE. A venit şi confirmarea oficială. CE S-A ÎNTÂMPLAT la puţin timp DUPĂ CONTROLUL  DE LA DNA? Detalii-bombă!

SCANDAL MONSTRU ÎN JUSTIŢIE. A venit şi confirmarea oficială. CE S-A ÎNTÂMPLAT la puţin timp DUPĂ CONTROLUL DE LA DNA? Detalii-bombă!

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a primit mai multe note şi memorii pe tema controlului efectuat de Inspecţia Judiciară (IJ) la DNA. Informaţia a fost comunicată luni de purtătorul de cuvânt al CSM, judecătorul Ştefan Lucaciuc.

Conform AGERPRES, acesta a precizat că o notă a fost trimisă de inspectorul Elena Rădescu, o alta de către ea şi două colege din echipa de control, iar o a treia de ceilalţi membri ai echipei care a efectuat verificările la DNA.

“Toate aceste note privesc aspecte legate de modul în care a fost efectuată respectiva acţiune de control", a declarat Ştefan Lucaciuc în contextul în care la CSM a fost înregistrat în cursul săptămânii trecute un memoriu transmis de DNA, care se referă la aceeaşi acţiune de control.

În legătură cu acest subiect, există şi un punct de vedere al Inspectorului-şef al IJ pe marginea procesului verbal ce conţine concluziile preliminare ale verificărilor efectuate.

"Toate materialele primite pe această temă au fost grupate şi transmise Secţiei pentru procurori pentru analiză şi propuneri. Deocamdată ele sunt în faza de analiză", a mai spus Lucaciuc.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, a subliniat că oamenii din conducerea instituţiei pe care o reprezintă nu au fost sesizaţi cu privire la eventuale nereguli în derularea verificărilor de la DNA. Mai mult, Alexandru a declarat că a aflat din presă despre conţinutul unei note transmise CSM de către Elena Rădescu.

"De la începutul controlului şi până în prezent, doamna inspector nu a solicitat să poarte vreo discuţie cu nicio persoană din conducerea Inspecţiei Judiciare şi nici nu a prezentat vreun punct de vedere cu privire la eventuale nereguli în derularea controlului. Conducerea Inspecţiei Judiciare a aflat din presă despre conţinutul acestei note, până la această oră nefiind comunicată oficial", a declarat Alexandru.

În plus, cel care se ocupă de comunicare la Inspecţia Judiciară a completat că la nivelul conducerii instituţiei s-a aflat despre intenţia inspectorului Elena Rădescu de a sesiza CSM dintr-o adresă primită de la DNA.

"Inspectorul şef a aflat despre intenţia doamnei inspector de a sesiza Consiliul Superior al Magistraturii dintr-o adresă comunicată de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în data de 28 august. În continuare au fost solicitate doamnei inspector lămuriri cu privire la conţinutul sesizării, însă aceasta a indicat conducerii IJ să se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii sau chiar procurorului general al României, căruia i-ar fi fost adresată în vederea sesizării în calitate de titular al acţiunii disciplinare", a subliniat Alexandru.

În continuare, un punct de vedere al IJ pe acest subiect ar urma să fie prezentat după analiza conţinutului sesizării trimise către CSM. La această situaţie s-a ajuns după ce în presă au apărut informaţii despre decizia Elenei Rădescu (n.r. – coordonatoarea echipei care a făcut controlul la DNA) de a trimite CSM o notă în care acuza o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituţiei verificate. În acelaşi context, Rădescu şi-a acuzat două colege de lipsă de tact.

Trebuie amintit că IJ a finalizat la data de 25 august controlul la DNA, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul IJ la DNA privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor a început la 17 iulie 2017.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: