Deputații PSD sunt acuzați că au chiulit, pentru ca legea prin care se cere anularea pensiilor speciale să nu fie discutată și abrogată.
Deputații PSD au lipsit, astăzi, la şedinţa Comisiei pentru administraţie, fapt ce a făcut imposibil de dezbătut și votat proiectul celor de USR-PLUS, legat de abrogarea ce vizează pensiile speciale acordate pentru actualii şi foştii aleşi locali. A fost ultima ședință a plenului Camerei Deputaților în actuala legislatură.
Cei de la USR-PLUS au postat un mesaj pe Facebook în care explică ce s-a întâmplat astăzi cu privire la eliminarea pensiilor speciale.
„PSD a blocat, încă o dată, proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării pensiilor speciale pentru actualii și foștii aleși locali!
Deputații PSD au lipsit astăzi de la ședința Comisiei pentru administrație, de aceea proiectul USR nu a primit raport și, prin urmare, nu a fost supus dezbaterii și votului plenului Camerei Deputaților”, scris reprezentanții alianței, care au mai precizat.
Strategie adoptată și acum trei săptămâni
„Aceeași strategie a fost adoptată și acum trei săptămâni, pentru că PSD are tot interesul ca proiectul USR să nu intre în vigoare și, ca atare, zeci de mii de foști și actuali primari și șefi de CJ-uri, precum și adjuncții lor, să îngroașe de la 1 ianuarie 2021 rândurile pensionarilor speciali.
Alianța USR PLUS nu va permite, însă, acest lucru! Dacă proiectul nostru de lege nu va fi adoptat în timp util de noul Parlament, printre primele măsuri ale noului Guvern se va număra emiterea unei ordonanțe de urgență de abrogare a pensiilor speciale ale aleșilor locali.
Această nouă sfidare grosolană la adresa românilor care primesc pensia proporțional cu cât au contribuit nu trebuie permisă!”
Tot azi, după decizia CCR de-a impozita pensiile speciale, cei de la USR au postat un alt mesaj legat de acest subiect.
„Să-și încaseze liniștiți, în continuare, pensiile speciale”
„Decizia de astăzi a Curții Constituționale pe proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale, decizie venită la capătul a patru amânări, face ca pensiile speciale de 60-70.000 de lei pe lună să nu dispară. Cel puțin încă un timp de acum înainte.
Decizia de astăzi face ca pensionari „speciali” precum Valer Dorneanu, Mona Pivniceru și alții asemenea să-și încaseze liniștiți, în continuare, pensiile speciale de sute de ori mai mari decât cele ale românilor de rând”, au spus reprezentanții USR-PLUS, care acum așteaptă motivarea Curții Constituționale a României.
„Așteptăm motivarea CCR, dar reamintim că parlamentarii USR au avertizat, înainte de votul final din Parlament, că există un risc major ca proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale să fie, în forma convenită de PSD și PNL, neconstituțional.
Au avertizat și în ședința din 17 iunie, când a fost adoptat proiectul agreat de PSD și PNL și a fost ferecat în sertarele Parlamentului proiectul USR pe aceeași temă.
Au avertizat și în ședința din 18 iunie, când PSD și PNL au insistat ca prevederile să fie revotate în ședința comună a celor două Camere.
Dincolo de aceste „detalii”, rămân câteva realități dure: 1. pensionarii speciali îi sfidează în continuare pe cei care încasează pensii proporțional cu contribuția plătită; 2. pensiile speciale, unele dintre ele uriașe, sărăcesc anual bugetul de stat de peste 10 miliarde de lei.”