Scandal de hărțuire la Primăria Timișoara. Câte ore lucrează, cu adevărat, un bugetar

Scandal de hărțuire la Primăria Timișoara. Câte ore lucrează, cu adevărat, un bugetar

O adevărată telenovelă se desfășoară zilele acestea la Primăria Timișoara. E vorba de un serial lung: a început acum aproape un deceniu, iar zilele acestea suspansul a atins cote maxime.

Varianta șefului: proiectele de hotărâre au fost solicitate din vară

Șeful direct al Mirelei Toc, Daniel Coraș,  a explicat pentru Evz.ro cum stau lucrurile din punctul lui de vedere: ”Am încercat să o integrez în colectiv și, începând din vara anului trecut, pe lângă activitatea de teren, am mai încercat să îi dau să întocmească documente. Din păcate niciunul dintre ele nu s-a finalizat.

Cele două regulamente pentru colectarea deșeurilor vegetale uzate din gospodării, respectiv DEE -uri, i-au fost solicitate din lunile de vară și nu s-au putut finaliza prin proiecte de HCL. Iar proiectul pentru achiziția serviciului de colectare si valorificare a deșeurilor vegetale și a celor rezultate din construcții nu l-a întocmit, motivând ilegalitatea achiziționării serviciului. Alt coleg a finalizat proiectul și am demarat procedura de achiziție”.

Cine este Mirela Toc, funcționara care îl acuză pe Robu că o hărțuiește

Nu, nu e vorba că i-ar fi refuzat avansurile, așa cum, eronat, a ajuns să se vehiculeze în presă. Mirela Toc este o femeie de 56 de ani, divorțată, mama unui copil major, consilier superior care lucrează în Primăria Timișoara de 12 ani, trecând, în tot acest timp, prin patru departamente, adunând zeci de petiții, reclamații și șapte procese, din care multe le-a pierdut.

Ne puteți urmări și pe Google News

A început în 2007 la Direcția Edilitară, unde a lucrat câteva luni. A fost și începutul petițiilor, după cum a mărturisit pentru Evz.ro. ”Am fost surprinsă că nu am primit de lucru, imediat după ce m-am angajat, iar după ce i-am explicat acest lucru primarului, m-am trezit cu o hârtie pe birou prin care mi se cerea, în bătaie de joc,  să număr gropile din jumătate din oraș și să fac un raport în fiecare zi”, spune femeia.

După câteva luni s-a mutat la Serviciul Energetic, unde a lucrat până în 2016. ”În 2016 am fost pusă să întocmesc documentația pentru ordonanțări de plată în baza facturilor emise de Colterm (n.r. – societatea locală de termoficare), și am sesizat șefii ierarhici că sunt firme care își desfășoara activitatea în condominii și primesc subvenții la energia termică. Din acel moment, când s-a schimbat organigrama, am fost mutată la Serviciul Relații cu Cetățenii, fără acordul meu și fără să fiu informată din timp”, a mai adăugat Mirela Toc.